25 d'abril de 2024

Estrena de l'obra de teatre «Novè 2a»

Es narra la història dels pisos de Can Garcia i del Barri de l'Erm i es podrà veure fins al 7 d'agost al Museu del Ter

elter.net 7 de juliol de 2021 a les 12:00
L'obra s'estrena aquest divendres | elter.net

El pròxim divendres, 9 de juliol, s’estrena al teatrí del Museu del Ter l’obra “Novè 2a”, un espectacle produït pel Museu i CorCia Teatre amb l’objectiu d’explicar la història dels pisos de Can Garcia, del barri de l’Erm i dels seus habitants.


L’espectacle s’estrena aquest divendres i les funcions seran els dijous a partir del 22 de juliol, els divendres i dissabtes des del 9 de juliol fins al 7 d’agost a les 20:30h. "Novè 2a" és un espectacle dissenyat novament per la companyia Corcia Teatre, escrit i dirigit per Joan Roura, i interpretat per Laia Monforte, Jordi Arqués, Moha Amazian, Anna Presegué i Cesc Pérez. Aquest dimarts es va presentar davant els mitjans l’espectacle, que s’havia de fer mesos enrere però la pandèmia va obligar a parar el projecte. Aquest finalment es va fer amb un altre format i es va poder veure pel canal de Youtube del Museu del Ter. Ara, aquest estiu, arriba al teatre.


Els dos blocs de can Garcia, al barri de l’Erm, han estat a Manlleu el símbol d’una època i un urbanisme que van transformar en tots els sentits la ciutat. Ara, que ja estan a punt de desaparèixer, els seus habitants, els que hi van créixer, volen que es conservi el seu testimoniatge d’una època que ha estat la de tants i tantes, a Manlleu i a moltes ciutats industrials com la nostra. D’aquesta demanda de memòria col•lectiva, expressada al Museu del Ter per l’Associació de veïns del barri de l’Erm, va néixer el projecte “Novè 2a”. És un treball de memòria dels pisos de can Garcia, que ha consistit en una docusèrie de 5 capítols i en l’espectacle teatral que es presenta per aquest estiu.


El Museu del Ter i la companyia CorCia Teatre treballen conjuntament des de fa anys per unir la difusió cultural i el llenguatge dramàtic. Des de l’any 2008 fins al 2018, el Museu del Ter va programar durant els mesos de juliol i agost espectacles representants al mateix equipament les nits de divendres i dissabte. Sense deixar de banda la base costumista que caracteritza totes les produccions, la nova proposta té com a objectiu conservar el  testimoniatge d’una època, a través de la memòria dels pisos de can Garcia, que ha estat la de tants i tantes, a Manlleu i a moltes ciutats industrials.


El preu de l’entrada per veure “Novè 2a” és de 16 euros i es poden comprar a entradesmanlleu.cat.

Etiquetes:
Cultura