26 d'abril de 2024

Comencen les obres del carril bici que travessarà tota l'Avinguda de Roma

L'INS Antoni Pous i el col·lectiu Osona amb Bici han impulsat amb el consistori aquest projecte de mobilitat sostenible

elter.net 9 de juliol de 2021 a les 10:59
El carril bici s'ubicarà al centre de l'Avinguda de Roma | elter.net

Després de mesos d’estudi de projecte i de valoracions, el nou carril bici de Manlleu, que travessarà tota l’Avinguda de Roma, és a prop de ser una realitat.


Aquest dilluns, 12 de juliol, comencen les obres des de la zona de l’INS Antoni Pous fins a la plaça de la Sardana. Des d’aquest punt continuaran per l’Avinguda Puigmal fins a enllaçar amb l’actual traçat de carril bici a la plaça Sanglas Alsina, a les piscines, direcció Passeig del Ter. Les obres consisteixen principalment en intervencions de pintura i senyalització del carril, incloent-hi les peces de separació. La durada prevista de les obres és d'unes quatre setmanes i sempre es mantindrà un carril de circulació. Durant aquest temps, les dues rotondes són els espais on es poden produir més afectacions en el trànsit, ja que és on hi ha més concentració de vehicles. Per aquest motiu i per qüestions de seguretat i de forma permanent, s’eliminaran les zones de càrrega i descàrrega i estacionament de les rotondes (plaça de la Sardana i plaça Sanglas Alsina).


Aquest nou carril bici, per motius de seguretat, s’ubicarà a la part central de l’Avinguda de Roma. Si s’ubiqués als laterals, existiria més risc per als ciclistes a causa dels vehicles estacionats o els que es disposin a entrar o sortir dels garatges. En el projecte també s’ha treballat per reduir la velocitat a 30 km/h a l’avinguda, reduir les places d’aparcament i col·locar aparcaments de bicicletes segurs en diferents punts de la ciutat.


Aquest projecte impulsat per l’INS Antoni Pous i la plataforma Osona amb Bici és un repte per fomentar la mobilitat sostenible, contribuir a la protecció del planeta i a la millora de la salut dels ciutadans, incentivar l’ús de la bicicleta com a mitjà de transport a la ciutat i per donar resposta a una demanda col·lectiva.

Etiquetes:
Societat