25 d'abril de 2024

L'anunci dels curtmetratges premiats del Manlleu Film Festival tanquen l'edició del 2021

El premi de categoria internacional és per «Carne» i el nou jurat jove ha reconegut «Adagio», de Yago de Torres

elter.net 12 de juliol de 2021 a les 12:01
El festival s'ha allargat del 6 a l'11 de juliol | elter.net

Aquest diumenge finalitzava una nova edició del Manlleu Film Festival, amb l’entrega de premis als curtmetratges que s’han presentat al certamen d’enguany.


Han estat sis dies intensos de festival, amb projeccions al Teatre Municipal i a la plaça de les Dones del Ter i amb desenes de curtmetratges d’arreu del món que s’han presentat en diverses categories. El jurat ha estat format per David Drake, Elena Subirà i Roger Usart. En la categoria internacional, el guanyador ha estat el projecte titulat “Carne”, de la directora brasilera Camila Kater. En la nacional, dedicades a obres coproduïdes als Països Catalans, el curtmetratge premiat és “Candela”, d’Anna Solanas i Marc Riba, un film que mostra els darrers dies de la vida de la protagonista en un suburbi moribund d’una gran ciutat. Per altra banda, “No deixis que m’enfonsi”, del director osonenc David Conill, ha rebut el premi al millor curtmetratge de la Categoria d’Osona.


El jurat de la 19a edició del Manlleu Film Festival ha decidit fer una menció especial al curtmetratge de producció catalana “No quiero más”, de la directora Alicia Moncholí, per la força narrativa de la jove directora a l’hora transmetre, amb una gran sensibilitat i confiança, la vulnerabilitat humana. Per últim, el premi del jurat jove, format per Irene Castellón, Meritxell Riera i Mireia Girbau, ha decidit atorgar el Premi Jurat Jove a “Adagio”, del director Yago de Torres.

Etiquetes:
Cultura