25 d'abril de 2024

El col·lectiu La Xinxa Feminista es dissol

L'entitat va néixer el 2014 amb l'objectiu de reivindicar el paper de la dona en diferents contexts

elter.net 13 de juliol de 2021 a les 10:44
Les membres de l'entitat van decidir finalitzar amb les activitats de La Xinxa

L’entitat La Xinxa ha decidit posar punt final a la seva activitat després de set anys de lluita feminista i anticapitalista. Han treballat amb l’objectiu de reivindicar i donar a conèixer el paper de la dona en diferents contexts de la societat.


El Grup Feminista de Manlleu ho deixa valorant cada any de lluita feminista que han realitzat especialment a la ciutat, afirmant que la seva activitat ha permès “reflexionar, qüestionar actituds i maneres de fer molt normalitzades envers les dones, dins la societat que vivim, i concretament a Manlleu”. L’entitat afirma en un comunicat que en un principi se les va “qüestionar” des de diferents entorns i que el col·lectiu només estigués format per dones. No obstant això, destaquen que “la llavor que hem anat sembrant aquests anys ha servit per visibilitzar i conscienciar que som lluny d’una societat en plena igualtat i que tota reivindicació feminista és necessària”.


La Xinxa fa un pas al costat “amb tranquil·litat i esperança” que altres grups feministes actius d’Osona, el Lluçanès i d’arreu del territori treballen “per una societat igualitària, justa i lliure per a totes les dones”.


 

Etiquetes:
Societat