25 d'abril de 2024

1,2 MEUR per tirar endavant el porta a porta

Si no hi ha imprevistos, al juliol del 2022 aquest sistema de recollida de residus estarà implementat a tot Manlleu

elter.net 13 de juliol de 2021 a les 12:35
La previsió és que a mitjans de 2022 el sistema estigui implementat a Manlleu | elter.net

Excel·lent notícia la que ha rebut el consistori manlleuenc aquest cap de setmana. L’Agència de Residus de Catalunya ha acceptat les al·legacions que havia presentat l’Ajuntament de Manlleu i ha concedit 1,2 MEUR al municipi per tirar endavant el projecte del porta a porta.


“És una gran notícia per la ciutat, ens permet començar ja mateix amb el projecte”, explicava la regidora de Medi Ambient, Maite Anglada. Amb aquesta subvenció es desencalla el procediment, que continuarà amb el pas pel ple de juliol de la licitació del porta a porta, que inclou també la neteja viària. A partir d’aleshores, les empreses que vulguin optar a gestionar el servei tindran 35 dies per presentar projectes, però amb el mes d’agost pel mig, el termini finalitzarà entre setembre i octubre. Es valoraran les propostes i al novembre hi haurà la proposta d’adjudicació. Al desembre està previst que s’aprovi aquesta adjudicació i al gener se signarà el contracte amb l’empresa que gestionarà el porta a porta.


A principis del 2022, doncs, està previst que comenci la campanya de comunicació per empreses, comerços i restauració, els primers sectors que començaran amb el porta a porta al mes de març de l’any que ve. Mentrestant, es farà el mateix amb els particulars per començar la recollida selectiva a mitja ciutat al maig i, l’altra part del municipi, al mes de juliol del 2022, quan el sistema ja hauria d’estar implementat completament a Manlleu. Tots aquests terminis estan condicionats que es pugui licitar aquest mes de juliol, en cas contrari, que s’hagi de fer al setembre, tot s’endarrerirà dos mesos. El mateix passaria si, quan es faci el procés de licitació, hi ha al·legacions per part d’algunes de les empreses participants.


El preu de les deixalles podria apujar-se per les famílies que no reciclin bé


Si s’aconsegueix seguir els terminis pautats en un inici, l’objectiu és que l’any 2023 s’elaborin rebuts de deixalles individuals per a cada família. “Fer el porta a porta no implicarà que es redueixi la factura de deixalles, perquè ens segueixen pujant el cànon de l’abocador”, afirmava Maite Anglada, afegint que “el que si podrem fer és que qui recicli malament pagarà més”.

Etiquetes:
Societat