23 d'abril de 2024

El Tribunal Superior de Justícia de Catalunya confirma la legalitat de l'expropiació del camí d'accés a la Devesa

L'ajuntament ha iniciat els treballs d'accés al paratge de la Devesa, que es preveu estigui operatiu per la Festa Major

elter.net 14 de juliol de 2021 a les 13:49
L'objectiu és destinar-lo a vial públic per garantir l'accés de vianants i rodat

L’Ajuntament de Manlleu ha rebut la notificació de la sentència del Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC) que confirma íntegrament la legalitat de l’acord municipal d’expropiació d’un terreny al paratge de la Devesa.


L’objectiu és destinar-lo a vial públic per garantir l’accés de vianants i rodat fins a la zona de domini públic hidràulic. Aquest acord s’havia adoptat al Ple de l’ajuntament en la sessió del 28 de novembre de 2017. Aquesta sentència resol el recurs d’apel·lació que havia interposat la propietat contra una primera sentència del jutjat contenciós administratiu número 7 de Barcelona, que ja havia desestimat tots els arguments d’aquesta per oposar-se a l’expropiació dels terrenys. Les dues resolucions condemnen en costes a la propietat que va interposar els recursos, a 1.000 € en la primera instància i a 2.000 € en la segona.


Les decisions judicials confirmen la legalitat de l’expropiació dels terrenys i la plena titularitat pública dels mateixos de resultes d’aquesta. L’ajuntament ja ha iniciat els treballs de delimitació del seu traçat i la pavimentació d’aquest, amb la instal·lació de càmeres de seguretat per evitar actes vandàlics. Es preveu que les obres es tinguin una durada d’un mes i que aquest nou accés públic al paratge de la Devesa estigui plenament operatiu per la Festa Major d’enguany.

Etiquetes:
Societat