26 d'abril de 2024

L'enderroc dels pisos de Can Garcia arriba al final

Aquesta setmana desapareixeran del tot i es procedirà a deixar net el solar

elter.net 17 de juliol de 2021 a les 18:07
Els pisos de Can Garcia desapareixeran definitivament durant els pròxims dies | elter.net

L’enderroc del segon bloc dels pisos de Can Garcia ha començat aquest dilluns la darrera fase. Han començat els treballs amb màquina, que finalitzaran entre dimecres i dijous.


Així doncs, l’Institut Català del Sòl (Incasòl) conclourà el procés que va iniciar el 2015 amb la demolició del primer bloc. En aquell moment encara quedaven en peu els 256 habitatges construïts als anys seixanta i que presentaven greus patologies constructives. A principis d’any van començar els treballs previs per aterrar el segon bloc i últim: retirada de les línies aèries de llum i telefonia, el tall d’escomeses, el buidatge de l’interior dels habitatges, entre altres accions per garantir la seguretat de les obres. L’enderroc manual planta a planta, des de la coberta fins al sostre del tercer pis, va començar el passat mes d’abril. A partir d’aquest dilluns s’estan tirant a terra les plantes inferiors restants amb mitjans mecànics. Entre dimecres i dijous acabaran de desaparèixer els simbòlics pisos situats al barri de l’Erm.


Durant les pròximes setmanes es procedirà a retirar tota la runa i deixar net el solar. També es posaran els aïllaments corresponents al bloc situat just al costat dels gairebé desapareguts pisos de Can Garcia.

Etiquetes:
Societat