25 d'abril de 2024

El ple aprova el model de gestió pública de l'aigua a Manlleu

L'oportunitat de remunicipalitzar el servei depèn de liquidar el deute amb Sorea el 2024

elter.net 22 de juliol de 2021 a les 09:26
El ple va aprovar la moció presentada per la plataforma Aigua Pública Manlleu | elter.net

Amb els vots a favor d’ERC, la Cup, el PSC i el regidor no adscrit i l’abstenció de JuntsXCat, el ple va aprovar la moció presentada per la plataforma Aigua Pública Manlleu per remunicipalitzar aquest servei a la ciutat.


Aquesta aprovació deixa constància de la voluntat política per aconseguir que el servei d’aigua al municipi sigui públic. L’oportunitat apareix el 2024, quan es pot remunicipalitzar la gestió si Manlleu aconsegueix gestionar i eixugar el deute generat per l’última inversió amb Sorea, l’any 2014. Si això es produeix, es podria rescindir el contracte i que el servei de gestió de l’aigua sigui municipal. Fa mesos que la plataforma Aigua Pública Manlleu treballa amb aquest objectiu. Una entitat que agrupa sindicats, partits i ciutadania per aconseguir que aquesta “finestra” l’any 2024 no es tanqui, ja que entenen que “l’aigua és un bé comú que cal preservar de l’afany de lucre i l’interès privat de grans companyies”.


La moció es va aprovar el passat dimarts i, just abans del ple i durant aquest, va haver-hi una concentració a la plaça amb l’assistència d’una seixantena de persones. Van poder escoltar en directe la lectura de la moció i el ple amb uns altaveus sintonitzant Ràdio Manlleu.

Etiquetes:
Societat