25 d'abril de 2024

Llum verda a recuperar l'Oficina d'Habitatge de Manlleu

L'Ajuntament signa un conveni amb el Consell Comarcal per recuperar el servei a partir de l'octubre

Raimon Roma 22 de juliol de 2021 a les 15:56
L'objectiu és que l'oficina estigui a punt a l'octubre | elter.net

L’Ajuntament de Manlleu i el Consell Comarcal d’Osona han signat un conveni per tenir una Oficina d’Habitatge a Manlleu, una reclamació política i social dels últims anys al municipi.


El regidor d’habitatge del consistori manlleuenc, Rafa Cuenca, anunciava al ple del passat dimarts aquest important acord per a la ciutat, que permetrà oferir un servei digne a la població amb matèria d’habitatge. Aquest conveni interadministratiu permetrà reformar el concepte de l’Oficina d’Habitatge a Manlleu i del Consell Comarcal, amb una visió “més social i menys tècnica”, com afirmava Cuenca i amb una nova organització, nou personal i noves funcions. Es crearà una plaça específica de tècnic/a d’habitatge, una figura que avui dia no existeix.


Manlleu rebrà una aportació anual de 100.000 euros fins al 2025 per a la gestió de l’oficina, que comptarà amb vuit eixos principals. Facilitar al ciutadà l’accés a l’habitatge; evitar la pèrdua de l’habitatge i facilitar-ne el manteniment; promoure la rehabilitació i el manteniment dels edificis; tramitació de prestacions; observatori de la matèria en l’àmbit d’Osona; ampliar el parc públic d’habitatge i, per últim, també tindrà una funció sancionadora.


L’oposició celebra l’acord entre l’Ajuntament i el Consell


La necessitat de crear una Oficina d’Habitatge i tenir un tècnic especialitzat en la matèria era una demanda col·lectiva i consensuada en l’àmbit polític des de feia anys. Per aquest motiu, l’oposició va celebrar aquest nou conveni. “És un punt clau de les nostres polítiques, té a veure amb un dret bàsic. Fa anys que ens trobem en emergència en habitatge i en l’àmbit local es fan petits passos, però les competències son limitades”, destacava Maira Costa, de la CUP. Per la seva banda, Marta Moreta, del PSC, destacava que “fa anys que insistim en el fet que és una necessitat urgent. Ens alegrem del suport comarcal”.

Etiquetes:
Societat