27 d'abril de 2024

L'empresa osonenca Electro-Jet compra la planta de l'antiga General Cable a Manlleu

La previsió és instal·lar-se en un termini de 4 o 5 anys i fabricar-hi helicòpters

Raimon Roma 23 de juliol de 2021 a les 18:52
Ester i Joan Rovira, directora tècnica i president d'Electro-Jet | elter.net

Aquest divendres al matí s’ha anunciat la compra dels terrenys de la planta de General Cable a Manlleu per part de l’empresa osonenca Electro-Jet. La previsió de la part compradora és instal·lar-s’hi en un termini de 4 o 5 anys i fabricar-hi helicòpters.


Ho han anunciat el conseller d’Empresa i Treball de la Generalitat, Roger Torrent, Àlex Garrido, alcalde de Manlleu i Joan i Ester Rovira, president i directora tècnica d’Electro-Jet. La compra dels terrenys per part de l’empresa, que té arrels manlleuenques, assegura continuïtat i recuperació econòmica al municipi, a la comarca i a l’entorn, a més a més, amb un caire de “transformació”, com assegurava el conseller Torrent.  “La notícia comporta desenvolupament industrial a la comarca i la creació de llocs de treball de qualitat i de futur”, destacava Torrent. Altres empreses s’han interessat els últims mesos per les naus, fins al moment de la compra aquesta setmana de la propietat de Prysmian Group i d’uns 115.000 metres quadrats, però les negociacions no havien arribat a bon port. El batlle de Manlleu, Àlex Garrido, destacava que “des del consistori teníem clar des del moment que vam saber de la marxa de Prysmian que havíem de posar totes les facilitats possibles per fer possible la reindustrialització”. També s’ha recalcat que Prysmian mantindrà activitat a Manlleu, apostant per quedar-se amb un departament d’Investigació i Desenvolupament (I+D).


Electro-Jet farà una inversió inicial d’entre 3 i 5 milions d’euros i aquesta xifra podria arribar als 30 milions


La inversió inicial d’Electro-Jet serà d’entre 3 i 5 milions, com afirmava la directora tècnica, Ester Rovira, amb la possibilitat d’arribar fins als 30MEUR segons el desenvolupament de la producció. L’empresa ha comprat tots els terrenys de l’antiga General Cable, però en un primer moment utilitzarà 10.000 metres quadrats. La idea és que en 4 o 5 anys pugui començar l’activitat industrial amb una seixantena de persones contractades, que podrien arribar fins als 150 treballadors. Durant el pròxim any i mig Prysmian s’encarregarà de deixar les instal·lacions llestes perquè Electro-Jet s’hi pugui instal·lar.


Helicòpters: De l’afició a la fabricació


El projecte d’Electro-Jet amb la compra dels terrenys del “Cordó” a Manlleu està relacionat amb la fabricació d’helicòpters. “Fa molts anys que el pare és un aficionat dels helicòpters i en fa deu que ho estem treballant seriosament”, explicava Ester Rovira, directora tècnica de l’empresa. Ara estan treballant amb un prototip que pugui ser validat a Alemanya, on es fan unes minucioses certificacions i que es poden allargar almenys tres anys.


Inicialment, l’objectiu és fabricar deu helicòpters anuals, encara que a llarg termini es volen fabricar cent màquines a l’any. Aquests helicòpters no tenen mercat de fabricació a Europa i les vendes es realitzarien principalment a països com Estats Units o Austràlia. Algunes de les principals característiques son que tindran cinc places, 315 cavalls de potència i seran per ús de lleure o fins i tot per vigilància de boscos o transport de passatgers.

Etiquetes:
Economia i empresa