25 d'abril de 2024

Manlleu aplana el terreny per acollir estudis universitaris

L'acord preveu aconseguir el Centre Cultural Caixa de Manlleu a canvi de l'edifici de l'antiga cooperativa

elter.net 26 de juliol de 2021 a les 19:26
L'antiga biblioteca acolliria les formacions universitàries | elter.net

La Universitat de Vic - Universitat Central de Catalunya portarà a terme dos Cicles formatius de grau superior a Manlleu. La idea és ubicar els estudis, Dietètica i Assistència a la Direcció, a l’antiga biblioteca, situada al carrer Alta Cortada.


Per fer-ho realitat, l’Ajuntament es troba en un procés de negociació amb la Fundació Antiga Caixa de Manlleu i BBVA, cadascun propietaris d’una part de l’edifici, per arribar a un acord de permuta: el patronat es quedaria amb l’antiga Cooperativa Mútua de Pa i Queviures de la Plaça Fra Bernadí i l’ens local obtindria el Centre Cultural Caixa Manlleu. En el moment que la fundació tanqui l’acord amb el BBVA, es podrà avançar en el tracte amb el consistori manlleuenc.


L’objectiu és que el setembre del 2022 es puguin encetar aquestes formacions en la nova ubicació. Àlex Garrido, alcalde de Manlleu, explica que la capacitat de l’antiga biblioteca, d’una planta baixa i tres pisos, permetria “créixer i acollir més estudis universitaris en el futur”. Per altra banda, el batlle diu que el canvi és una “molt bona opció” perquè permetrà que l’antiga cooperativa es "reformi i dinamitzi”.

Etiquetes:
Societat