26 d'abril de 2024

Manlleu inicia una acció per reduir el malbaratament alimentari als comerços del municipi

L'ens local dona informació als establiments sobre una aplicació per reduir l'excedent de menjar diari

elter.net 27 de juliol de 2021 a les 16:57
Too Good To Go és una eina que ajuda a reduir el malbaratament alimentari | elter.net

L’Ajuntament de Manlleu ha engegat una campanya per donar a conèixer l’aplicació Too Good To Go als establiments del municipi.


Es tracta d’una eina que dona una segona vida a aquells aliments frescos i preparats que no s’han pogut vendre i que, al final del dia, acabarien a les escombraries. El funcionament de l’aplicació és senzill. El negoci crea paquets amb l’excedent de menjar i els ofereix amb un descompte. Els clients poden accedir a aquestes ofertes sorpresa, perquè mai sabran quin serà el contingut exacte, a través de l’aplicació Too Good To Go. El preu d’aquests aliments acostuma a ser només un terç del seu cost original.


D’aquesta manera, els comerços redueixen el seu malbaratament, aconsegueixen nous clients que busquen productes més econòmics, generen ingressos dels excedents i eviten que el menjar acabi a les escombraries.


L’acció que ha iniciat l’ens local consisteix a visitar els establiments del municipi per donar-los tots els detalls i avantatges de l’aplicació i ajudar-los amb el registre. La iniciativa està alineada amb els Objectius de Desenvolupament sostenible (ODS) de l’Agenda 2030 de les Nacions Unides i amb el Full de Ruta de l’Agenda 2030 Manlleu.


Actualment, segons les dades de l’Organització de les Nacions Unides per a l’Alimentació i Agricultura (FAO), un terç de tot el menjar que es produeix cada any al món acaba desaprofitat. A Catalunya es llencen cada any més de 250.000 tones d’aliments.


Si es vol rebre informació sobre l’aplicació, es pot contactar amb l’Ajuntament a través del 674 661 604 o al correu electrònic sanchezm@manlleu.cat.

Etiquetes:
Economia i empresa