26 d'abril de 2024

La campanya de donació de sang i plasma «Viu i fes viure» arriba a la ciutat

L'acció es portarà a terme avui i demà a la Sala d'Exposicions de Can Puget

elter.net 28 de juliol de 2021 a les 09:12
Es calcula que entre juliol i agost faran falta 40.000 donacions de sang | elter.net

El Banc de sang porta a Manlleu la campanya “Viu i fes viure”. La Sala d’Exposicions de Can Puget acull l’acció solidària avui de 10 a 14 h i de 17 a 21 h i demà de 10:30 a 13 h.


En aquesta ocasió les donacions són més imprescindibles que mai, a causa de la cinquena onada d’expansió de la Covid-19. Es calcula que entre juliol i agost faran falta 40.000 donacions de sang per poder atendre els malalts hospitalitzats. Durant l’estiu les donacions de sang acostumen a baixar un 30%, però a causa de l’alt ritme de contagis dels últims dies, aquest percentatge s’ha incrementat. Enguany, el nombre de persones que s’estrenen en l’experiència de donar sang també s’ha reduït a la meitat. El motiu és que no s’han pogut organitzar campanyes en universitats, escoles o empreses.


Per totes aquestes raons, el Banc de sang fa una crida a totes aquelles persones que puguin donar sang. També recorda que només ho poden fer aquells que tinguin entre 18 i 70 anys, que pesin 50 quilos o més i, en cas de ser dona, que no estigui embarassada.


Al web www.donarsang.gencat.cat es pot consultar el lloc més proper on donar sang.

Etiquetes:
Societat