25 d'abril de 2024

Es posa en marxa el projecte de comunitat energètica de Manlleu

La iniciativa segueix el compromís de garantir energia assequible, segura i sostenible per a totes les persones

elter.net 29 de juliol de 2021 a les 08:58
La iniciativa forma part de l'Agenda Manlleu 2030 | elter.net

21 empreses s’han adherit al projecte de comunitat energètica del Polígon d’Activitats Econòmiques (PAE). La iniciativa té l’objectiu de formar una col·laboració energètica publicoprivada entre l’ens local i la indústria manlleuenca.


El projecte encara es troba en una primera fase, en la qual, l’empresa guanyadora del concurs públic, la cooperativa Aiguasol, ha analitzat el potencial de les empreses interessades: l’energia renovable que podrien produir a través de plaques fotovoltaiques i aquella que necessitarien per cobrir la seva activitat econòmica. El setembre Aiguasol presentarà els resultats d’aquest estudi i s’iniciarà el procediment per convertir aquesta unió teòrica, en un òrgan oficial amb base jurídica. També es començarà a definir el calendari del projecte.


Segons el regidor d’Indústria, Coneixement i Agenda Manlleu 2030, David Bosch, les empreses que s’adhereixen a la proposta han de preveure una inversió inicial, però aquesta estarà atenuada per les possibles ajudes provinents de l’Institut Català d’Energia o de fons europeus. Bosch diu estar "molt content" amb el nombre d'empreses que s'hi han apuntat i que està "convençut" que un cop s’hagi posat en marxa l’acció, altres empreses s’hi voldran adherir.


La iniciativa forma part de l’Agenda Manlleu 2030, en el compromís de garantir l’accés a l’energia assequible, segura, sostenible i moderna per a totes les persones. El programa segueix els Objectius de Desenvolupament Sostenible (ODS) marcats per les Nacions Unides.

Etiquetes:
Economia i empresa