25 d'abril de 2024

La Festa Major de Manlleu recupera el format tradicional

La celebració comptarà amb l'orquestra Selvatana, que actuarà el 16 d'agost a la plaça Fra Bernadí  

elter.net 29 de juliol de 2021 a les 15:06
La Cercavila de Gegants i Capgrossos serà una ballada al davant de l'Hospital Sant Jaume de Manlleu | elter.net

L’Ajuntament de Manlleu presentarà la programació de la Festa Major de Manlleu 2021 el pròxim dimarts 3 d’agost. Malgrat que hi ha actes adaptats i alguns, fins i tot, anul·lats, la proposta festiva de l’ens local recupera la forma i el contingut d’anys anteriors a la pandèmia.


A l’espera dels detalls, repassem els canvis més significatius, la majoria provocats pel context de pandèmia actual.


La Cercavila de Gegants i Capgrossos passarà a ser una ballada al davant de l’Hospital Sant Jaume de Manlleu. Enguany no baixaran fins a la Plaça Fra Bernadí, però es conserva l’espectacle, que anirà acompanyat per la Xaranga Damm-er. Un altre canvi important és la ubicació, format i direcció del Serpent de Manlleu, que en aquesta edició anirà a càrrec de la companyia teatral Fura dels Baus i es celebrarà de forma estàtica i amb aforament limitat al Prat del Rocòdrom. L’entitat manlleuenca participarà de l’acte emblemàtic, però no l’organitzarà: la seva especialitat és fer la cercavila que recorre la ciutat i esperaran un any més per poder-ho fer en condicions.


Variacions destacades també en els concerts. Aquest any la Festa Major de Manlleu no comptarà amb la tradicional orquestra Meravella. En el seu lloc portarà la prestigiosa orquestra internacional Selvatana, una “aposta arriscada perquè trenca amb la tradició, però que té l’objectiu de variar i renovar la proposta festiva manlleuenca” explica la regidora de Cultura, Eva Font. Per altra banda, tampoc hi haurà el concert a càrrec de Sixtus, que havien de venir a la ciutat el 14 d’agost. La idea és portar el grup osonenc l’any que ve, en una millor situació epidemiològica.


La Festa Major de Manlleu inclourà també l’acte d’homenatge a les víctimes de la Covid-19. El 15 d’agost s’inaugurarà l’escultura en record a totes aquelles persones afectades per la pandèmia a la plaça de Les Dones del Ter. L’esdeveniment comptarà amb l’actuació de la cantant Anna Solans.

Etiquetes:
Societat