26 d'abril de 2024

L'OPE i Manlleu Quatre aposten per la impressió en 3D

El servei és gratuït i obert a tot el teixit empresarial del municipi

elter.net 30 de juliol de 2021 a les 09:05
La impressora 3D és capaç de convertir un disseny digital en un objecte físic | OPE Manlleu

L’Oficina de Promoció Econòmica i l’Associació d’Empresaris Manlleu Quatre han instal·lat una impressora 3D al Lab Manlleu. L’objectiu de l’acció és apropar aquesta tecnologia al teixit empresarial del municipi.


L’estació de treball que s’ha habilitat al Lab Manlleu compta amb dos equips informàtics i el software necessari per traslladar els models 3D a productes físics. El servei d’ús és gratuït, només caldrà comprar aquell material necessari per poder reproduir els dissenys.


A més, la voluntat de l’OPE i Manlleu Quatre és organitzar tallers i activitats de divulgació, que s’emmarquin dins la programació regular del Lab Manlleu. De moment, s’ha previst una sessió informativa que tindrà lloc durant el mes de setembre, per donar a conèixer l’equipament i les seves possibilitats.


La impressora 3D és capaç de convertir un disseny digital en un objecte físic, a través de la tecnologia additiva. La màquina va formant la peça capa a capa, dipositant material allà on és necessari per arribar al resultat final. Els materials més utilitzats són el plàstic i els aliatges metàl·lics, però es pot fer servir gairebé qualsevol, fins i tot, teixits vius.


Per a més informació podeu consultar la pàgina web de l’OPE Manlleu o contactar al Lab Manlleu trucant al 937 82 71 61 o enviant un correu a lab@manlleu.cat.

Etiquetes:
Economia i empresa