26 d'abril de 2024

La Capital del Ter presenta una Festa Major completa, però adaptada al moment actual

L'acte de presentació s'ha celebrat aquest matí als Jardins de Can Puget

elter.net 3 d'agost de 2021 a les 17:54
L'acte de presentació ha comptat amb la participació de totes les entitats organitzadores | elter.net

Festa Major, Fes-te Jove i Festa del Serpent: els tres pilars de la principal celebració manlleuenca han presentat avui en roda de premsa els detalls de la festivitat.


L’acte s’ha celebrat aquest matí als Jardins de Can Puget i ha comptat amb representants de les tres entitats.


“L’esforç enorme per part de l’equip tècnic de l’Ajuntament i de les entitats” ha fet possible “reinventar” la programació, amb “totes aquelles activitats habituals, però adaptades al moment actual”. D’aquesta manera ha arrencat la intervenció d’Eva Font, regidora de Cultura, que ha seguit desgranant tots els detalls del programa de la Festa Major de Manlleu 2021, que se celebrarà del 12 al 16 d’agost. Una celebració que enguany no comptarà amb el parc d’atraccions, perquè aquells espais seran utilitzats per les entitats organitzadores, per tal de repartir l'activitat i no concentrar-la tota en un mateix punt.   


L’acte inaugural serà la Ballada de Gegants i Capgrossos. La tradicional cercavila s’ha adaptat al context actual i s’ha convertit en un acte estàtic i exclusiu per als residents i personal de l’Hospital Sant Jaume de Manlleu. El pregó serà el primer acte obert a tota la ciutadania i el que donarà el tret de sortida a la resta d’actes i activitats. Emili Jané Tor, periodista i expresident del Teatre Centre, serà el protagonista d’aquest acte, que es celebrarà a la plaça Fra Bernadí a les 20 h. Com ja és habitual, el discurs serà interpretat en llengua de signes catalana per l’Agrupació de Sords de Vic i Comarca i emès en directe per Ràdio Manlleu.


La Festa del Serpent de Manlleu no estarà executada per l’entitat manlleuenca. Arnau Roca, president del Serpent de Manlleu, explica que no “contemplàvem un any més sense la Festa del Serpent”, però que les mesures de seguretat els han “conduït” a una celebració que “no és com la tenim entesa”. Per aquesta raó, l’entitat ha contractat a La Fura dels Baus, una companyia teatral “especialista” en aquest tipus de format, per a realitzar l’espectacle estàtic, que tindrà lloc al Prat del Rocòdrom el dissabte 14. L’acte, que començarà a les 22 h, comptarà amb música, pirotècnia i “la participació dels col·lectius que cada any formen part de la celebració”.


El Serpent dels Menuts també s’ha redefinit. Els més petits faran dues representacions de la llegenda als Jardins de Can Puget, una programada a les 17 h i l’altra a les 19 h. Enguany no es farà la tradicional caminada per la Devesa ni els tallers.


Els concerts de la Festa Major de Manlleu


El Grup d’Havaneres Xarxa obrirà l’apartat musical de la celebració amb l’actuació del divendres 13 a les 19 h. A l’escenari de la plaça Fra Bernadí hi pujaran els seus 30 anys d’història i les dues mil cinc-centes cantades que han portat a terme.


A continuació, concert de cambra a càrrec del clarinetista Miquel Ramos, els violinistes Ignasi Roca i Christian Torres, el violista Javier López i els violoncel·listes Gayane Khachatryan i Irma Rubinat. L’agrupació tocarà peces d’Amadeus Mozart i Franz Shubert.


La música tornarà el diumenge 15. Leos Quartet, format pels violinistes Ernest Martínez i Sara Balasch, la violista Nina Sunyer i el violoncel·lista Eduard Raventós. L’agrupació interpreta obres de Doreen Carwithen, Caroline Shaw i Anton Webern. L’acte començarà a les 13 h als Jardins de Can Puget.


A les 22 h la plaça Fra Bernadí acollirà l’actuació de Joan Garriga i Mariatxi Galàctic, la nova banda de Joan Garriga, fundador de Dusminguet i La Troba Kung-Fú i referent indiscutible de la cançó popular de Catalunya.


El colofó de la celebració el posarà dilluns l’espectacle de l’orquestra Selvatana. La proposta musical recupera l’essència de les grans Big Bands i l’època daurada del swing. L’orquestra compta amb dotze músics i quatre cantats que faran vibrar la plaça Fra Bernadí a partir de les 19 h de la tarda.


A causa de les mesures contra la Covid-19, els actes tindran un aforament limitat i caldrà reservar entrada per assistir-hi. 


Fes-te Jove reivindica les festivitats locals i proposa tres dies de celebració


La presentació dels “Xarrups de Fes-te Jove” ha començat amb la reivindicació de les festivitats locals i el “rebuig a l’atac constant que estan rebent” aquestes, un tracte que “contrasta amb l’enorme i prematura permissivitat que s’ha tingut amb grans festivals i esdeveniments massius”, expliquen.


La Fes-te Jove d’enguany comptarà amb els concerts de La Fúmiga i Insershow, amb espectacles de contorsionisme i malabars, una jam session a càrrec de La Calla, la mítica obra de teatre de l’Enterrament de la Bota, entre altres actes. Tot plegat, als Jardins de Can Mataró i al Prat del Rocòdrom del 6 al 8 d’agost.  


 

Etiquetes:
Societat