23 d'abril de 2024

Manlleu més a prop de fer realitat el projecte del porta a porta

El Pla Parcial Urbanístic de La Coromina Nord tira endavant amb els vots en contra de la CUP i l'abstenció del PSC

elter.net 5 d'agost de 2021 a les 10:21
El ple extraordinari d'agost s'ha celebrat avui a les 8 del matí | elter.net

El ple extraordinari d’agost s’ha celebrat aquest matí amb només dos punts a l’ordre del dia: l’aprovació dels plecs referents al projecte del porta a porta i neteja viària de Manlleu i l’aprovació inicial del projecte d’urbanització del Pla Parcial Urbanístic de La Coromina.


Àlex Garrido, alcalde de Manlleu, ha obert la sessió justificant la urgència de la convocatòria assenyalant la importància i els terminis dels dos temes que tenien sobre taula. Una percepció, que en el cas del Pla Parcial Urbanístic de La Coromina, no han compartit el PSC i la CUP.


Del projecte urbanístic, Maira Costa, cap de llista de la CUP, ha dit que el seu grup no entén “tanta pressa i opacitat” i que “no podem estar d’acord amb aquesta manera de funcionar”. Per la seva banda, Marta Moreta, cap de llista del PSC a Manlleu, ha explicat que és un “projecte cabdal” que “no mereix ser aprovat durant un mes tan inhàbil com l’agost”. Tot i això, Moreta ha avançat que el seu grup s’abstindria per “no castigar a la població”.


L’alcalde de Manlleu i David Bosch, regidor d’Indústria, Coneixement i Manlleu 2030, han contestat dient que la urgència era causada per la “necessitat imperiosa” d’avançar en aquest projecte, ja que “tenim empreses que necessiten créixer i que ja estan mirant altres llocs alternatius”.


També, sobre el porta a porta, Maira Costa ha dit que la seva formació “voldria que el projecte fos 100% públic”, però “reconeixem que ara mateix l’Ajuntament de Manlleu no ho pot assumir”. Per aquesta raó, ha explicat que el seu seria un “sí crític”.


Fetes aquestes intervencions, s’ha procedit a la votació. El projecte del porta a porta i neteja viària de Manlleu ha sigut aprovat per unanimitat i l’aprovació inicial del projecte d’urbanització del Pla Parcial Urbanístic de La Coromina ha tirat endavant amb els vots en contra de la CUP i l’abstenció del PSC.

Etiquetes:
Política Municipal