25 d'abril de 2024

Novè 2a encara les tres últimes funcions

Aquest dissabte es posarà punt final a la representació sobre els pisos de Can Garcia

elter.net 5 d'agost de 2021 a les 13:15
Les últimes sessions tindran lloc avui, demà i dissabte a les 20:30 h | David Fajula. Fons Museu del Ter

El Museu del Ter i la companyia Corcia Teatre tancaran els pròxims dies un projecte que va començar l’any passat a través d’una petició de l’Associació de veïns del barri de l’Erm.


Els blocs de Can Garcia es van convertir en un símbol manlleuenc que reflectia una època i un urbanisme que van transformar la ciutat. Ara que han desaparegut, l’obra de teatre és una forma de conservar el seu testimoniatge.


El recorregut d’aquest projecte ha sigut complex i ple d’entrebancs, però ha seguit endavant. L’any passat les dues entitats van superar la incertesa provocada per la pandèmia i es van reinventar. La situació no permetia fer obres en directe i amb públic i per això es va decidir crear cinc píndoles, cadascuna d’elles dedicada a un dels personatges de l’obra, per anar obrint boca. Juntament amb el vídeo de presentació, aquestes peces audiovisuals acumulen més de 24.400 reproduccions al canal de Youtube del Museu del Ter.


Un cop repassats tots els protagonistes, el 27 de desembre es va portar a terme l’obra teatral a través d’una única emissió en streaming i pel 9 TV.


Finalment, i un any després, durant aquest mes de juliol s’ha pogut representar amb públic al Museu del Ter. Aquesta setmana, l’entitat municipal i Corcia Teatre encaren la cloenda, tres representacions que tindran lloc a les 20:30 h avui, demà i dissabte.


La trama comença quan la Montserrat, després d’anys vivint a Barcelona i Itàlia, entra per últim cop al novè segona dels pisos de Can Garcia, abans que siguin enderrocats. L’obra repassa, a través de les vivències dels personatges, la història i l’evolució d’aquests blocs emblemàtics.


L’obra i la docusèrie compta amb la direcció i el guió de Joan Roura, la realització de Xef Vila i la música de Roger Usart. Laia Montforte, Jordi Arqués, Moha Amazian, Anna Presegué i Francesc Pérez són els actors que donen vida als personatges.

Etiquetes:
Cultura