29 d'abril de 2024

Finalitza el projecte internacional «Highway to Health» coordinat per l'INS Antoni Pous

La proposta ha girat al voltant de la salut i ha involucrat centres educatius d'Alemanya, Bèlgica, Eslovàquia i Grècia

elter.net 23 d'agost de 2021 a les 16:13
El centre fa una valoració "molt positiva" de la seva participació en el projecte | INS Antoni Pou

Un grup d’alumnes i professors de l’Institut Antoni Pous va visitar el centre EEEEK Kalamatas, a Grècia. La trobada va ser la darrera activitat del projecte “Highway to Health” (Autopista cap a la Salut) emmarcat dins del programa europeu Erasmus +.


La iniciativa va arrencar el 2019 amb l’objectiu de promoure un estil de vida saludable entre els participants. El projecte s’ha dividit en cinc parts. Inspirat en els Jocs Olímpics, cada centre ha representat una anella i a cadascun se li ha donat un tema relacionat amb la salut: activitat física saludable, entorn saludable, mobilitat sostenible, dieta saludable i salut mental.


La idea era que un grup d’alumnes de cada centre col·laborador visités als altres. Durant una setmana, es tractaria el tema assignat a cada institut. La primera etapa va tenir lloc a Manlleu i es van portar a terme activitats relacionades amb l’activitat física saludable. A causa de la pandèmia, el projecte s’ha hagut d’adaptar i algunes de les trobades s’han fet de forma telemàtica.


Malgrat tot, la iniciativa ha continuat el seu camí i aquesta darrera s’ha pogut tornar a fer presencialment. L’alumnat i els professors manlleuencs han participat d’activitats sobre la salut i el benestar emocional, però també en d’altres orientades a conèixer el patrimoni europeu, com per exemple, la visita a les runes de l’antiga ciutat de Messene.


Des de l’Institut Antoni Pous fan una valoració “molt positiva” de la seva participació en el projecte, que “ha resultat molt motivador per a l’alumnat i el professorat” i entre altres resultats "ha contribuït a crear el carril bici a l’Avinguda Roma".

Etiquetes:
Cultura