27 d'abril de 2024

Religiositat popular i ecofeminisme a l'agenda de Manlleu

Els actes es faran al Museu del Ter i a l'Embarcador del Ter el pròxim dimarts 31 d'agost

El Ter 28 d'agost de 2021 a les 18:43
Els actes començaran a les 12 i a les 18:30 h respectivament | elter.net

El Museu del Ter de Manlleu acollirà el pròxim dimarts 31 d'agost la presentació del número 8 de la revista ‘Reliquiae Sanctorum in Catalonia’ dirigida i editada per l’investigador Joan Arimany, especialitzat en devoció i religiositat popular.


L’acte començarà a les 12 del migdia a l’Auditori Roca i servirà per presentar el contingut de l’edició i les noves col•laboracions. També es celebrarà el primer aniversari de la publicació. Actualment, la revista compta amb més de 270 subscriptors. En el darrer any, s’han publicat un total de set números. La revista està dedicada a la devoció a les relíquies de sants a Catalunya i cada número compta amb articles que repassen tot allò que les ha envoltat: tradicions, llegendes, manifestacions socials i artístiques, entre altres.


Aquell mateix dia, a l’Embarcador del Ter està previst un aplec obert amb el títol “Com l’ecofeminisme pot enriquir a l’ecologisme”. L’acte, organitzat pel Grup de Defensa del Ter, arrencarà a les 18:30 h. En aquesta trobada es debatran propostes per contribuir al moviment ecologista, des d’un punt de vista feminista.


Yayo Herrero, directora general de la FUHEM i referent de l’ecofeminisme a Europa, diu que la base de l’ecofeminisme és entendre que la subordinació de les dones en les societats patriarcals i el deteriorament de la natura tenen arrels comunes. Marta Tafalla, professora de filosofia de l’UAB, explica que l’ecofeminisme és un moviment que reivindica a les dones i a la natura com a dos subjectes “menyspreats” i maltractats històricament per “homes blancs i occidentals”.

Etiquetes:
Societat