25 d'abril de 2024

Manlleu rebrà la Mostra Internacional de Cinema Etnogràfic 2021

L'11a edició tindrà com a eix temàtic la mirada de gènere i comptarà amb 42 sessions repartides per tot Catalunya

elter.net 11 de setembre de 2021 a les 09:03
La Mostra Internacional de Cinema Etnogràfic 2021 arribarà a Manlleu el 7 d'octubre | elter.net

El Museu del Ter de Manlleu tornarà a coordinar, per novè any consecutiu, la programació de la Mostra Internacional de Cinema Etnogràfic a les comarques d’Osona i el Ripollès.             


El pròxim 17 de setembre arrencarà la proposta, que enguany comptarà amb quaranta-dues sessions que tindran lloc a vint-i-una poblacions catalanes. La mirada de gènere és la temàtica escollida per l’11a edició de la mostra. L’exhibició tornarà a combinar filmacions amateurs antigues amb documentals i pel·lícules de ficció actuals, que posen en relleu la recerca etnològica. Aquest any la mostra dona protagonisme a les dones i al seu testimoni, i s’allunya de la màxima que “la història l’expliquen els vencedors, i la societat, els homes”.


La Mostra Internacional de Cinema Etnogràfic 2021 arribarà a Manlleu el 7 d’octubre. La Capital del Ter acollirà tres sessions: “El Moviment Júnior de Manlleu”, un recull de filmacions de Carles Molist que seran comentades per personatges vinculats al moviment; “Maria Masoliver, planxadora de blanc”, una peça audiovisual que compta amb el guió de Jacint Torrents i la realització de Jordi Crusats, i “Germans Caballaria, corders de Manlleu”, també amb guió de Torrents i realització a càrrec de Xef Vila.


En total el Museu del Ter coordinarà 10 sessions que tindran lloc a Ripoll, Torelló, Folgueroles, Taradell, Vic, Roda de Ter i Manlleu. Es pot consultar tota la programació de la mostra en aquest enllaç.      

Etiquetes:
Cultura