25 d'abril de 2024

«Els castellans» de Jordi Puntí torna a les llibreries

La nova edició inclourà anècdotes de l'autor al barri de l'Erm i reflexions sobre els pisos de Can Garcia

elter.net 12 de setembre de 2021 a les 19:06
La reedició arriba 10 anys després de la primera publicació | ACN

Jordi Puntí ha anunciat per les seves xarxes socials la reedició del llibre "Els castellans". L'escriptor manlleuenc ha explicat que la nova edició inclourà anècdotes de la seva adolescència al barri de l'Erm i algunes reflexions sobre els pisos de Can Garcia, ara que ja no hi són. L'afegitó es produeix 10 anys després de la primera publicació.


L'obra literària s'estructura a partir d'un seguit d'articles escrits pel mateix autor. En aquests, es parla de la immigració espanyola a Manlleu durant la dècada de 1970. Des del punt de vista d'un nen de 10 anys i de família catalanoparlant, Puntí relata la situació de confrontació entre els infants de les dues comunitats i els prejudicis que els catalans construïen envers els nouvinguts, els castellans. El llibre consta d'onze capítols i va ser publicat per l'editorial Avenç. La reedició també s'ha fet a través del mateix grup, dins la col·lecció L'Accent.


La notícia ha tingut una molt bona rebuda a les xarxes socials. La reedició de "Els castellans" ja es troba a la venda a totes les llibreries manlleuenques.

Etiquetes:
Cultura