26 d'abril de 2024

Obres acabades i circulació oberta al nou carril bici de Manlleu

Aquest dijous es va obrir el pas a les bicicletes i als vehicles de mobilitat personal

elter.net 17 de setembre de 2021 a les 10:44
Les obres han tingut dos mesos de durada | elter.net

Després de dos mesos d’obres, aquest dijous finalitzava el procés de creació d’un carril bici a Manlleu, que connecta l’Avinguda de Roma a l’altura de l’Institut Antoni Pous amb el Torrent de la Borina.


Les obres han causat un canvi urbanístic en la circulació dels vehicles, principalment a l’Avinguda de Roma, on s’ha eliminat un carril per situar-hi l’espai per a les bicicletes i els vehicles de mobilitat personal com patinets elèctrics. Àlex Garrido, alcalde de Manlleu, explica que “les ciutats del futur son ciutats amb transport sostenible i carrils bici” i assegura que “d’aquí a uns mesos conviurem amb el carril bici i ho farem sense problemes”. Les obres es van realitzar principalment de nit, a la zona de les rotondes, i el projecte l’ha impulsat un grup d’alumnes de l’Antoni Pous i la plataforma Osona amb Bici.


Els últims dies es veien cons de trànsit que evitaven la circulació de bicicletes, un fet que el mateix alcalde es va disculpar aquest dimecres a Ràdio Manlleu. “Jo també haig de demanar disculpes per la incertesa de si es podia utilitzar o no el carril, o la sensació de deixadesa per tenir cons allà al mig. El problema és que ens faltava la senyalització amb semàfors a la zona del carrer Vilamirosa”. A partir d’aquest dijous, doncs, el nou carril bici de Manlleu ja està operatiu.

Etiquetes:
Societat