27 d'abril de 2024

Torna la Fira del Porc i la Cervesa en forma de tastets

Del 30 de setembre al 3 d'octubre se celebrarà la Fira, amb aforaments limitats i inscripció prèvia als actes

elter.net 20 de setembre de 2021 a les 15:58
Els tastets s'han presentat aquest dilluns al restaurant Sambucus | elter.net

La tradicional cita gastronòmica del Porc i la Cervesa de Manlleu, després d’anul·lar l’edició del 2020, s’adapta enguany a les restriccions sanitàries i canvia el format, amb tastets que s’ubicaran a diferents espais de la ciutat.


Totes les activitats programades tindran un aforament limitat i caldrà una inscripció prèvia per participar-hi, que es podrà fer des de la pàgina web de la Fira. Del 30 de setembre al 3 d’octubre, el porc i la cervesa seran protagonistes a la ciutat, amb tasts i compra de productes i també, per exemple, estaran molt presents a menús de diferents bars i restaurants de Manlleu. Unes de les activitats de la fira que més repercussió té cada any son els tasts de cervesa. Enguany, l’influencer manlleuenc ‘@beerdexeidanya’ seleccionarà cerveses de diferents indrets del món i d’altres premiades al Barcelona Beer Challenge i, també, es farà un tast de sobrassades de porc negre de Mallorca.


Durant la presentació de l’esdeveniment, el regidor de Promoció Econòmica de l’Ajuntament de Manlleu, Eudald Sellarès, explicava que “els actes en petit format han donat molt bon resultat al Viu Manlleu els últims dos anys” i, amb aquests antecedents, han apostat per adaptar la fira assegurant l’execució dels esdeveniments programats tot i les restriccions. “Hem creat una programació molt àmplia”, assegurava Sellarès, afegint que es tracta d’una “aposta pel territori, amb molt producte local i amb la participació de cansaladers i carnissers de Manlleu i productors i distribuïdors de cervesa locals i osonencs”.


La música també serà protagonista mentre durin els Tastets de Porc i Cervesa. La veu de Toti Soler acompanyarà el tast d’embotits singulars de Manlleu, guardonats en diversos certàmens, amb maridatge de cervesa artesana Pilster. L’habitual concert vermut estarà encapçalat per la formació Alérgicas al Polen, un projecte musical en clau feminista, que amenitzarà el vermut de Sambucus acompanyat de les cerveses artesanes seleccionades per Gourmetic. I els vespres de divendres i dissabte, concerts a la plaça Fra Bernadí. El dia 1 d’octubre actuarà Ludwig Band i el 2 d’octubre, Guillem Roma i Marta Roma presentaran el darrer disc del manlleuenc, ‘Kiribati’.


La regidora de cultura, Eva Font, destacava també la implicació de la Biblioteca, que seleccionarà llibres relacionats amb el porc i la cervesa sota el títol ‘Menú literari de porc i cervesa’ i, el Museu del Ter, obrirà les portes al públic coincidint amb l’últim cap de setmana que es podrà veure l’exposició ‘Ocellots del Ter’.


El programa d’enguany també inclou activitats que conviden a descobrir en profunditat i amb primera persona el sector de la cervesa i el porc. Es tracta del taller d’elaboració de cervesa artesana, on els assistents es podran endur la cervesa elaborada per ells, i el taller de cuina per aprendre receptes culinàries tradicionals amb porc.


La Revista Cuina celebra el seu 20è aniversari als Tastets


La Revista Cuina celebrarà a Manlleu els seus vint anys de vida amb un sopar gastronòmic als Jardins de Can Puget. El menú degustació serà cuinat per Joseba Cruz, del restaurant Le Clandestin, un dels vint joves xefs de la cuina catalana del futur i ja, del present. Cruz forma part d’una nova generació de cuiners que, partint del llegat dels grans xefs pioners com Ferran Adrià, Carme Ruscalleda o els germans Roca, demostren que la cuina catalana encara és un dels motors de la gastronomia mundial.


La vinculació dels Tastets de Porc i Cervesa amb la Revista Cuina també es complementarà amb la presentació del llibre “Mercats, un món per descobrir”, del periodista i escriptor Josep Sucarrats. Precisament Sucarrats, en la presentació d’aquest dilluns, recalcava que porten “una dècada llarga col·laborant amb Porc i Cervesa” i que se senten molt “implicats” per “fer gran la Fira”, “creant activitats i fent xarxa per difondre’n interès”. Cal recordar que per participar en qualsevol de les activitats relacionades amb els Tastets de Porc i Cervesa s’haurà de fer una inscripció prèvia a porcicervesa.cat.

Etiquetes:
Societat