24 d'abril de 2024

Manlleu acull una nova jornada de donació de sang

Es farà aquest dissabte, 25 de setembre, a la sala d'exposicions de Can Puget

elter.net 22 de setembre de 2021 a les 10:27
La jornada de vacunació es farà a Can Puget

El pròxim dissabte, 25 de setembre, el Banc de Sang i Teixits i l’Associació de donants de sang d’Osona organitzen una campanya de donació a Manlleu.


La campanya es farà de 10 a 14h i de 17 a 21h a la Sala d'Exposicions de Can Puget. Per assistir-hi cal reservar hora al web donarsang.gencat.cat i per aquesta col·lecta es preveu aconseguir novament una alta participació. Aquestes donacions contribuiran a assegurar que totes les persones ingressades als hospitals tinguin sang per a operacions i tractaments. En aquests moments, quan s'està superant la cinquena onada de la Covid, es preveu un increment en les necessitats de sang tal com va passar en finalitzar la quarta onada, al maig. En aquell moment les transfusions van incrementar-se un 15% per la recuperació de l’activitat assistencial no relacionada amb la Covid als hospitals.


Qui pot donar?


De forma general, pot donar sang qualsevol persona que tingui bona salut i que compleixi condicions bàsiques com ser major d’edat, pesar 50 quilos o més i, en cas de ser dona, no estar embarassada. A més, cal saber que per donar sang no cal estar en dejú.

Etiquetes:
Societat