23 d'abril de 2024

L'Institut del Ter i La Salle participaran en un projecte pilot per reduir l'abandonament escolar

La UVic i la Fundació Antiga Caixa de Manlleu son els impulsors; cada any, 800 alumnes deixen la formació a Osona

ACN 7 d'octubre de 2021 a les 09:38
Moment de la signatura entre la UVic i la Fundació Antiga Caixa Manlleu | ACN

L'abandonament escolar precoç és un dels grans problemes del sistema educatiu i un dels principals factors de desigualtat social. A Osona cada any hi ha 800 alumnes que abandonen la formació.


Per combatre aquesta xifra, la UVic i la Fundació Antiga Caixa Manlleu han engegat un projecte pilot que es durà a terme en cinc centres d'educació secundària de la comarca, entre els quals l’Institut del Ter i La Salle de Manlleu. Consistirà en què cinc graduats de la UVic en Magisteri, Educació Social i Psicologia faran de mentors, i acompanyaran 50 alumnes adolescents durant tres anys. "Són alumnes que estan a punt de baixar del tren", ha explicat un dels principals impulsors del projecte, Jordi Collet. Els mentors guiaran els joves totes les tardes de la setmana i de manera individual.


"La majoria de polítiques educatives posen 'tirites' abans que prevenir la ferida. Aquest projecte és el contrari, el que busca és evitar que aquests 50 joves acabin sent els 50 que fan absentisme o abandonen després d'acabar l'ESO". Aquest és el principal objectiu de la iniciativa, segons un dels seus impulsors, el professor de la UVic, Jordi Collet. El projecte s'iniciarà a finals d'aquest mes d'octubre a dos centres de Vic, els dos de Manlleu mencionats anteriorment i un del Voltreganès. Els 50 alumnes hauran estat prèviament seleccionats per part del centres, i els mentors cobraran per fer aquest acompanyament per tal de "garantir-ne el compromís i la professionalitat". Els mentors –un per a cada institut- es reuniran cada tarda de la setmana i de manera individualitzada amb els joves. Segons Collet, no hi ha un perfil concret pel que fa als alumnes que abandonen la seva formació. "No és un projecte per a determinats perfils, sinó per a alumnes que estan baixant del tren i s'estan quedant enrere", ha afegit.


 


Etiquetes:
Societat