26 d'abril de 2024

L'oci nocturn reobre aquest dijous fins a les cinc del matí després de més d'un any i mig tancat

El Gremi de Discoteques reconeix que la mascareta a la sala de ball serà de «molt difícil compliment»

ACN 8 d'octubre de 2021 a les 09:29
Primera nit de reobertura de l'oci nocturn | ACN

L'oci nocturn torna a obrir les portes aquest dijous fins a les cinc de la matinada i amb un aforament del 70% després de més d'un any i mig tancat.


"És una notícia molt positiva que portàvem esperant des de fa molt temps", celebra el secretari general del Gremi de Discoteques, Ramon Mas, en declaracions a l'ACN. L'associació reconeix que l'obligatorietat de la mascareta a la sala de ball serà de "molt difícil compliment", però assegura que la verificació del certificat covid serà "molt estricta". Mas preveu la reobertura d'entre un 80% i un 90% de discoteques a partir d'aquest dijous i "sold out" a totes les sales en els pròxims dies.


Els locals de l'oci nocturn han reobert a partir d'aquesta mitjanit amb l'exigència als clients de presentar el passaport covid com a principal novetat. D'aquesta manera, totes les persones que han volgut accedir a l'interior dels establiments han hagut de presentar un certificat que assegurés que portaven la pauta sencera de vacunació, havien superat la covid en els últims sis mesos o tenien una PCR negativa de les últimes 72 hores o un test d'antígens negatiu de les últimes 48.


Ara, el secretari general del Gremi de Discoteques preveu la reobertura d'entre un 80% i un 90% dels establiments. Aquesta xifra és molt superior al 50% assolit en els retorns parcials a l'activitat de l'estiu de 2020 i 2021, quan el sector va poder reobrir fins a les tres del matí amb un aforament del 50%.


El decret de reobertura de l'oci nocturn estableix l'obligatorietat de disposar de certificat covid per accedir als locals, així com portar la mascareta en tot moment. A la pista de ball no caldrà mantenir distàncies de seguretat, però no es podran consumir begudes i caldrà portar la mascareta ben posada.

Etiquetes:
Societat