25 d'abril de 2024

El sector cultural arribarà al 100% d'aforament «abans de dues setmanes»

En la primera nit de reobertura de l'oci nocturn s'han fet 20.000 lectures de certificats però equivalen a més persones

ACN 10 d'octubre de 2021 a les 10:10
Concert de Guillem Soler a Manlleu en època prepandèmia | Constanci Navarro

El sector de la cultura arribarà al 100% d'aforament "abans de dues setmanes". Així ho va anunciar el conseller de Salut, Josep Maria Argimon, que en declaracions a TV3 va insistir que aquest pas cap a la plena ocupació serà "ben aviat". Actualment aquest sector es troba al 70% d'aforament permès.


Argimon també va valorar positivament la primera nit de reobertura dels locals d'oci nocturn en interiors i va apuntar que es van fer 20.000 lectures del codi QR que acredita el certificat covid per poder accedir als locals, tot i que va puntualitzar que no equivalen a 20.000 persones sinó a "moltes més". El conseller va anunciar el passat dimecres al Parlament que si les dades continuaven en tendència positiva s'anirien eliminant les limitacions d'aforament. Així, les universitats tenen previst recuperar el 100% de presencialitat la propera setmana i el conseller va dir que la resta d'espais amb limitacions ho farien en dues setmanes. Aquest divendres va concretar que el sector de la cultura podrà arribar al 100% en 15 dies, com a màxim.


Precisament, aquest divendres de matinada es va produïr una de les reobertures més reclamades, la de l'oci nocturn. Argimon va assegurar que l'obertura va transcórrer sense incidències tècniques i amb afluència perquè "hi havia ganes". El conseller va explicar que es poden produir moments en que l'aplicatiu, que ha de permetre convalidar els certificats digitals covid, no funcioni, però va afegir que això no farà que s'impedeixi el passi de la persona, sinó que es farà manualment.


El conseller va justificar l'ús d'aquest certificat covid perquè es tracta d'un sector que ha estat tancat molt de temps i on hi ha molta interacció però, com ja va dir al Parlament, va insistir que l'objectiu és que el seu ús sigui temporal i molt acotat.


La mascareta, encara per temps


Davant la pregunta si serà possible anar sense mascareta en interiors en breu, Argimon va contestar que encara s'haurà de conviure amb ella un temps. De fet, va dir que si es va al 100% d'aforament en la cultura o l'esport serà necessari portar mascareta. El conseller va demanar prudència ja que va recordar que la tardor i l'hivern són les estacions pròpies dels coronavirus.


Pel que fa la vacunació, veu probable que s'acabi administrant una tercera dosi de la vacuna a tota la població. El conseller va augurar que hi haurà "algun repunt" de casos que podrien ser com "petites onades", sempre i quan no entri una nova variant molt disruptiva.

Etiquetes:
Societat