26 d'abril de 2024

Fi de les restriccions d'aforament aquest divendres a restauració, cultura i esport exterior

Bars i restaurants recuperen l'horari habitual i decau la distància mínima entre taules i el màxim de deu comensals

ACN 14 d'octubre de 2021 a les 16:13
Bars i restaurants recuperaran el seu horari habitual | elter.net

El president de la Generalitat, Pere Aragonès, va anunciar la fi de la majoria de restriccions per la pandèmia de la covid-19 a partir d’aquest divendres.


La limitació d'aforaments a restauració, cultura, esport exterior, universitats i fires i congressos decau i torna a ser del 100%. Encara es mantindrà la restricció del 80% a esdeveniments esportius d'interior i la del 70% a locals d'oci nocturn i a concerts amb la gent a peu dret. Aragonès va afirmar que aquest "pas de gegant" es pot fer per la millora dels indicatius sanitaris, que va atribuir a la vacunació. Per això va reclamar a la societat que continuï vacunant-se, per bé que destacava que no es pot abaixar la guàrdia i que la mascareta continua essent obligatòria on ho era fins ara.


En l'àmbit de la restauració, Aragonès va especificar que a banda de recuperar l'aforament del 100%, bars i restaurants també recuperaran l'horari habitual anterior a la pandèmia. Tampoc caldrà que mantinguin cap tipus de distància de seguretat entre taules ni que el límit màxim de comensals per taula sigui de 10 persones. Això sí, la mascareta segueix essent "fonamental". Algunes de les excepcions seran els locals d'oci nocturn, on es manté l'aforament limitat al 70%, l'obligació de mostrar el certificat covid per accedir als recintes i la de dur mascareta a l'interior. Els concerts en espais tancats amb la gent a peu dreta tindran les mateixes limitacions.


Una altra mesura que va anunciar el president de la Generalitat és que el Procicat ha rebaixat el nivell de la pandèmia d'emergència a alerta. Això, va dir, permet "prendre decisions" com les que va anunciar aquest passat dimarts.

Etiquetes:
Societat