26 d'abril de 2024

Mor el fotògraf Constanci Navarro a l'edat de 77 anys

Era col·laborador de Ràdio Manlleu i elter.net i durant la seva trajectòria va fotografiar milers d'actes a la ciutat

Raimon Roma 8 de novembre de 2021 a les 11:58
En Constanci era present a gairebé tots els actes que es feien a la ciutat

Sempre càmera en mà i a punt de “retratar”, com deia ell, Constanci Navarro era omnipresent, gairebé podríem dir que capaç de ser a dos actes a la vegada per immortalitzar moments únics que compartia amb els manlleuencs, les manlleuenques i les entitats del poble.


Navarro ens deixava aquest diumenge a l’edat de 77 anys a causa d’una malaltia. Era una persona estretament vinculada al Grup Fotogràfic Manlleu, un amant de la fotografia que dedicava tot el seu temps lliure a fotografiar tota mena d’actes que es feien a la ciutat, des de cerimònies religioses, passant per festivals de la Peña Flamenca fins a totes les activitats que es realitzaven per Festa Major. Pocs manlleuencs i manlleuenques poden afirmar que no tenen una foto feta per Constanci Navarro. Aquí a la casa, a Manlleu Mitjans, han estat molts anys que venia a portar-nos fotografies dels actes del cap de setmana cada dilluns, amb la targeta gràfica a punt perquè poguéssim descarregar tots els arxius. “Sobretot, no n’esborris cap! N’hi haurà de repetides, però no ho son, en totes elles cada cara expressa un sentiment diferent!”, deia, donant un toc d’atenció per si s’eliminava un arxiu original de la seva càmera.


Totes les fotografies de tots els actes que ha immortalitzat les mantenia ordenades i guardades degudament en DVD’s, uns exemplars que son història viva de Manlleu gràcies a la desinteressada però apassionada feina de Constanci Navarro. Descansa en pau.

Etiquetes:
Societat