27 d'abril de 2024

Una bassa, una franja arbustiva i caixes niu amb xip per potenciar la biodiversitat a l'Arborètum

Alumnes de l'Institut del Ter ha col·laborat en aquest projecte i hi faran activitats educatives

elter.net 19 de novembre de 2021 a les 13:16
La creació d?aquest punt d?aigua és una de les primeres actuacions per potenciar la biodiversitat a l?Arborètum

Aquesta setmana s’han iniciat els treballs de construcció d’una bassa a l’Arborètum. Té un volum d’uns 16 m2 i està situada a tocar del torrent de Tarrés, just a la zona entre l’Institut del Ter i l’espai lliure de gossos.


La creació d’aquest punt d’aigua permanent és una de les primeres actuacions per potenciar la biodiversitat a l’Arborètum i, en concret, pretén ser un punt de cria i refugi per amfibis autòctons. En els pròxims dies i a continuació de la bassa es plantarà una franja d’arbustos llenyosos autòctons per tal que actuïn com a lloc de refugi i es farà una nidificació d’ocells de mida petita com ara el rossinyol, el cargolet i la merla. També s’han instal·lat vàries caixes niu amb xip per ocells de la mateixa mida, com ara la mallerenga carbonera, la mallerenga blava i els pardals. El xip d’aquestes caixes permet conèixer les vegades que l’ocell entra i surt del niu i estimar així la biomassa que ingereix. D’aquesta forma permet posar en valor el servei ecosistèmic d’aquestes espècies a la ciutat.


A més a més, s’instal·laran unes caixes niu de mida major, orientades a rapinyaires com el xot. Paral·lelament s’ha començat a practicar un manteniment diferent en zones concretes del parc per tal d’afavorir l’amagatall i la cria d’aquestes espècies. En aquestes actuacions hi col·laboren grups d’alumnes de l’Institut del Ter, que han ajudat a construir les caixes niu i també faran vàries activitats educatives per comprendre l’interès i la globalitat del projecte.

Etiquetes:
Societat