23 d'abril de 2024

El comerç de Manlleu fa campanya per substituir bosses de plàstic per bosses biodegradables

Es faran accions de sensibilització i educació ambiental sota el lema «Manlleu amb la sostenibilitat»

elter.net 26 de novembre de 2021 a les 09:00
A la campanya participaran 21 comerços

L’OPE i el servei de Medi Ambient portaran a terme una campanya als comerços d’alimentació per impulsar la substitució de les bosses de plàstic per les biodegradables.


L’objectiu de la campanya és introduir de forma permanent les bosses compostables en substitució de les de plàstic. A Manlleu, l'ús de bosses compostables en el petit comerç encara és molt reduït. La campanya vol vèncer obstacles, crear consciència i ser un punt d'inflexió que serveixi com a exemple per a la resta de comerços. Es busca que l’actuació no quedi circumscrita a la durada de la campanya, sinó que serveixi com a impuls d’una millora ambiental al Mercat Municipal i als comerços dels diferents barris del municipi. Així es pretén fer un pas més respecte de les obligacions establertes per la normativa estatal vigent, que des de l’1 de gener d’enguany prohibeix el lliurament de les bosses de plàstic lleugeres i molt lleugeres.


Els comerços que participen a la campanya s’han compromès a no tornar a utilitzar bosses de plàstic un cop finalitzi aquesta. Dels 21 comerços adherits, 10 són al mercat municipal i 11 estan repartits per diferents espais de la ciutat. Es donaran un total de 75.000 bosses biodegradables entre aquests 21 comerços que, a més, rebran un adhesiu distintiu que permetrà visibilitzar la seva participació a la campanya.


Es fa una crida també a la població perquè utilitzi les bosses biodegradables que s’entregaran durant la campanya per a la separació de la matèria orgànica, ja que es composten conjuntament amb les restes de menjar, faciliten el tractament dels residus i milloren molt la qualitat del compost finalment obtingut. A més, quan s’implanti la recollida porta a porta seran l’únic tipus de bosses admeses per a la fracció orgànica. La campanya durarà fins a exhaurir existències, però s’espera que sigui l’inici per a l’eliminació definitiva de les bosses de plàstic al comerç de Manlleu.

Etiquetes:
Societat