23 d'abril de 2024

Manlleu sortejarà 96 horts

S'ofereixen a persones majors d'edat, centres educatius i entitats, que se n'hauran de fer càrrec els pròxims 4 anys

elter.net 27 de novembre de 2021 a les 09:57
Les sol·licituds es poden presentar fins a l'11 de gener | elter.net

L’Ajuntament de Manlleu ha obert una convocatòria per decidir qui conrearà els 96 horts que quedaran lliures a partir del 31 de desembre, quan finalitzen les llicències. Les persones sol·licitants optaran a un dels terrenys situats a Can Sanglas, la Platja del Dolcet, la Coma i Can Ramisa.


Els horts, parcel·les de 45-50 m2, s’ofereixen a persones majors d’edat, centres educatius i entitats, que se n’hauran de fer càrrec els pròxims quatre anys. L’adjudicació del terreny va acompanyada d’una formació en horticultura ecològica, aigua pel reg, compost i eines.


En aquesta nova convocatòria, s’ha modificat la normativa i s’han redactat unes bases per tal de regular el procés d’adjudicació de les parcel·les, garantir la sostenibilitat econòmica del projecte i aconseguir una diversitat de perfils a totes les zones d’horta. L’import anual d’una parcel·la serà de 120 euros i de 80 per una taula de cultiu. Aquelles persones jubilades, discapacitades o famílies amb renda baixa hauran d’abonar 60 euros. Aquest cost es dividirà en tres rebuts del mateix import.


Manlleu és un referent en el model d’horts municipals ecològics. L’experiència de la ciutat s’ha presentat en diversos fòrums i apareix en la “Guia per al desenvolupament de projectes d’horts socials ecològics” de la Diputació de Barcelona.


Les sol·licituds es poden presentar fins a l’11 de gener a la seu electrònica municipal o presencialment a l’Oficina d’Atenció Ciutadana situada a la plaça Fra Bernadí.

Etiquetes:
Societat