27 d'abril de 2024

La manlleuenca Sònia Colomo guanya la prova d'ultra ciclisme «Across Andes»

El recorregut era de 1.018 kms, 15.000 metres de desnivell i l'objectiu era creuar els Andes d'Argentina fins a Xile

elter.net 2 de desembre de 2021 a les 09:40
Sònia Colomo, campiona | Across Andes

La ciclista manlleuenca Sònia Colomo es va proclamar campiona de la prova d’ultra ciclisme “Across Andes”, una competició molt exigent de 1.018 quilòmetres i 15.000 metres de desnivell acumulats.

Colomo, que va finalitzar la prova després de cinc dies pedalant, va ser la primera dona a travessar la línia de meta després de reservar-se en els primers dies de competició per posar una marxa més en aquestes últimes jornades, tal com explica ella mateixa en un vídeo a les xarxes socials de l’”Across Andes”. Fins i tot, explica que ha arribat a dormir una hora al dia per continuar pedalant per la serralada dels Andes. En aquest mateix vídeo es pot veure l’arribada, emocionada, de la ciclista manlleuenca a la línia de meta.

Els terrenys dels 1.018 quilòmetres de l’”Across Andes” son mixtes, amb un 60% de paviment i un 40% de “gravel” que travessen la serralada més gran del planeta. Els participants, a més, van seguir el mètode “bikepacking”, és a dir, portaven tot el material, roba o recanvis, entre d’altres, amb ells sobre les bicicletes.