24 d'abril de 2024

Els pressupostos de l'Ajuntament de Manlleu per al 2022 s'aproven amb els vots en contra de PSC i CUP

Destaquen la reforma del Teatre Municipal i del Municipal d'Esports o la nova Oficina Local d'Habitatge

elter.net 4 de desembre de 2021 a les 17:45
Eduard Robles va destacar que els pressupostos són una "eina viva" que es pot modificar, si cal

El ple de novembre va servir per presentar i aprovar els pressupostos de l’Ajuntament de Manlleu per al 2022. La principal eina de planificació econòmica i política de l’ens local va ser aprovada amb els vots a favor de l’equip de govern i del regidor N/S, Francesc Zambrana, i vots en contra de PSC i CUP.


Eduard Robles, regidor d’Hisenda i Joventut, va presentar uns pressupostos marcats per un augment de la despesa corrent, les partides destinades a temes de personal, béns i serveis, despesa social i manteniment d’equipaments. En total, un 78,68% dels 23.170.000 euros que disposa l’Ajuntament, van destinats a aquests àmbits.


En el capítol d’Inversions van sortir temes com la reforma de la primera planta, la segona i el soterrani del Teatre Municipal, que comptarà amb un pressupost de 700.000 euros; la construcció d’uns vestuaris al Municipal d’Esports pressupostat amb un cost de 500.000 euros, els pressupostos participatius que es mantenen amb un valor de 40.000 euros i una partida de 100.000 destinada a comprar habitatge públic.


També es van destacar els nous projectes que tiraran endavant el pròxim any, com el Porta a porta, Territori Jove, que ha de reforçar la presència al carrer en l’àmbit educatiu i dinamitzar espais públics; l’edifici de Can Xaran, reconvertit en un equipament per acollir persones que es trobin en una situació d’emergència social; o la nova Oficina Local d’Habitatge.


Robles va explicar que es preveu més endeutament per fer realitat projectes com el de convertir Manlleu en ciutat universitària, l’ampliació de la deixalleria, les obres per cobrir pistes escolars esportives per descongestionar l’activitat al Pavelló Municipal i la reforma de l’skatepark. El regidor també va assegurar que els pressupostos són una "eina viva" que es podran modificar, si es té la necessitat, i que el document s'ha fet prioritzant unes actuacions que estaven al pla de mandat i aquelles que estan més avançades.


Dos dels temes més criticats pels dos grups que hi van votar en contra van ser la falta de transparència en el procés d’elaboració dels pressupostos i la insuficient partida de 100.000 euros destinada a habitatge social. Toni Poyato del PSC va dir que aquests pressupostos, fets sense la col·laboració d’altres grups, podien convertir-se en una “eina inútil, que s’hagi de modificar a cada ple”. Albert Generó de la CUP també va subratllar la falta de finançament dels pressupostos participatius i que els pressupostos no incloguessin una partida per començar a retornar el deute a Sorea i remunicipalitzar el servei de l’aigua.


Sobre aquest darrer punt, Àlex Garrido, alcalde de Manlleu, va respondre que en la “mesura que hi hagi capacitat econòmica es retornarà el deute”, però que abans, han de demostrar “responsabilitat amb el projecte que l’equip va presentar a la ciutadania”.     

Etiquetes:
Política Municipal