26 d'abril de 2024

Osona Turisme escull Manlleu com amfitriona de la cita anual del sector turístic de la comarca

La novena edició de la Nit del Turisme d'Osona va aplegar un centenar de persones al Teatre Municipal

elter.net 5 de desembre de 2021 a les 16:49
Mas Corcó i Sambucus van guanyar el concurs "Fet a Osona: Aliments Excel·lents" | Eudald Sellarès

Manlleu va acollir la Nit del Turisme d’Osona. L’esdeveniment, una cita imprescindible per totes aquelles persones vinculades al sector turístic de la comarca, va canviar la seva tradicional ubicació, l’Edifici El sucre de Vic.


Representants polítics i tècnics del Consell Comarcal d’Osona, de diferents ajuntaments de territori, socis i agents del sector privat van acudir al Teatre Municipal el passat dijous. En total, un centenar de persones, que van conèixer accions i estratègies que s’estan impulsant en l’àmbit turístic.


La gala va servir per presentar les principals accions desenvolupades i previstes, amb l’objectiu de promocionar el turisme d’Osona, una proposta que, tal com deia el conseller delegat de Turisme, Carles Banús; ha de ser “sostenible, autèntica i amb una oferta de productes turístics de qualitat”.


Oriol Sagrera, secretari general d’Empresa i Ocupació de la Generalitat, va aplaudir els resultats de l’activitat turística d’una comarca que “està ben posicionada per liderar la transformació del sector després de la pandèmia”. Joan Carles Rodríguez, president del Consell Comarcal, va subratllar la idea de “fixar-nos la qualitat com a objectiu i saber-la mantenir”.


Durant la Nit del Turisme es van entregar els certificats Biosphere, un segell de qualitat que reben empreses i entitats que fan la gestió turística tenint en compte aspectes mediambientals, socioculturals i econòmics. També es van donar els diplomes a les empreses que s’han adherit al programa de Punts d’Informació Turística, que contribueixen a oferir un servei d’informació turística de qualitat.


La botifarra d’ou de Can Codina, l’IGP Llonganissa de Vic, la Ratafia Bosch Reserva, el Jove de Cabra de Formatges Riudavets, el Pa de Pessic del Bruguer, el Pa de 7 llavors de Mas Corcó Pagesos Forners i el Caldo Silvestre de Sambucus van ser els guanyadors del concurs “Fet a Osona: Aliments Excel·lents”, una iniciativa que vol donar conèixer a la població local els productes del territori.


Finalment, també es va presentar el perfil sociodemogràfic del visitant osonenc, detallat per un estudi realitzat per l’Observatori de Turisme de Barcelona. En la majoria dels casos, es tracta d’un home d’entre 35 i 44 anys, d’àmbit nacional, que viatja amb família. La nota de valoració global del turista que visita Osona és d’un 8,8 sobre 10 i un dels aspectes més ben valorats és l’entorn natural.   

Etiquetes:
Economia i empresa