24 d'abril de 2024

La Biblioteca Municipal de Manlleu publica més de 700 fotografies històriques de la ciutat

La col·lecció manlleuenca cobreix el període comprès entre el 1880 i el 1983

elter.net 6 de desembre de 2021 a les 14:22
Manlleu, plaça Fra Bernadí (1910) | Thomas, "Trencadís"

La Biblioteca Municipal posa a disposició dels usuaris 743 fotografies de Manlleu, que des de fa pocs dies es poden consultar a través del dipòsit digital “Trencadís” de la Xarxa de Biblioteques Municipals de la Diputació de Barcelona.


Es tracta de fotografies originals procedents de diversos donatius particulars i d’altres fetes des de l’antiga Biblioteca Bisbe Morgades de Manlleu. La col·lecció cobreix el període comprès entre el 1880 i el 1983 i cadascuna va acompanyada d’una descripció general. Es poden trobar retrats individuals i de grup, festes locals i de l’àmbit familiar, edificis, paisatges urbans, associacions i entitats, entre altres.


Les imatges ja es podien consultar a l’antiga pàgina web de la Biblioteca, però en una qualitat digital més baixa. Un cop feta aquesta actualització, es preveu que ben aviat es pugui afegir la resta del fons fotogràfic que, aproximadament, doblaria la xifra actual. Es pot consultar la mostra de fotografies manlleuenques a través d’aquest enllaç.


En la plataforma “Trencadís” també es poden trobar digitalitzats tots els diaris i les publicacions manlleuenques del segle XX. Per altra banda, la Biblioteca Municipal de Manlleu BBVA també s’ha encarregat de publicar la col·lecció del fotògraf i activista cultural manlleuenc Carles Molist a l'arxiu Memòria Digital de Catalunya. Es pot accedir a tot aquest material des de casa i a través d'Internet.

Etiquetes:
Cultura