25 d'abril de 2024

Els Pastorets de Manlleu tornen al carrer del Pont després de 15 anys

Enguany el Teatre Centre ha preparat dues versions del clàssic nadalenc i no es farà la tradicional golfa

elter.net 12 de desembre de 2021 a les 19:46
Els PASTOseniors van esgotar les entrades amb menys de 24 hores | elter.net

Els Pastorets va ser la primera obra que es va representar a l’antic Teatre Centre el 1898. Després d’una pausa de quinze anys, l’espai situat al carrer del Pont tornarà acollir el clàssic de Nadal.


En la roda de premsa d’ahir la presidenta de l’associació Teatre Centre, Irene Gutierrez, va explicar que enguany s’han preparat dues versions: els PASTOseniors, a càrrec de Pep Jané i Pep Colomer, i els Pastorets de Manlleu, dirigits per Marina Vilà, Mireia Caixàs i Ona Plasencia. La primera comptarà amb multitud de persones que han passat per l’entitat al llarg dels anys i la segona tindrà a les noves fornades.


Només s’ha programat una funció pels PASTOseniors, que es representarà el 25 de desembre a les 9 del vespre. Tot i això, l’associació ha anunciat que, amb menys de 24 hores, s’han esgotat les entrades. Per altra banda, els Pastorets de Manlleu es podran veure el 26 de desembre a les 20h i l’1, 2 i 6 de gener a les 18h. Aquest any, no es farà la golfa perquè els encarregats de portar-la a terme han centrat tots els seus esforços a preparar els PASTOseniors.


Les dues obres tindran un format reduït, no superaran les dues hores de durada, a causa del context actual de pandèmia; les dues versions comptaran amb música en directe, i els Pastorets de Manlleu tindran un text amb una mirada feminista, amb personatges principals interpretats per dones. Mar Capdevila serà la Rovellona, l’Erola Clavera farà de Satanàs i Judit Torrent interpretarà el paper de l’arcàngel Sant Miquel.


El Lluquet i el Rovelló de l’obra dels veterans seran Xevi Boada, actor professional, i Camil Franquesa, que fa 25 anys que no trepitja un escenari. Lluís Soler havia de sortir a actuar, però per motius d’agenda, no hi podrà ser. Malgrat tot, l’actor hi serà present a través de la veu en off.

Etiquetes:
Cultura