24 d'abril de 2024

La sostenibilitat a Manlleu es treballarà a través del Consell Sectorial de l'Agenda 2030

Presidit per l'alcalde, Àlex Garrido i el regidor David Bosch, va comptar amb la participació de 14 entitats

elter.net 17 de desembre de 2021 a les 11:00
Van participar 14 representants d?entitats i institucions vinculades a Manlleu

Des del consistori manlleuenc es treballa per impulsar el full de ruta de l’Agenda 2030 Manlleu aprovat pel Ple municipal el febrer del 2021, un recull d’accions en les que Manlleu s’hi ha compromès per assolir els Objectius de Desenvolupament Sostenible (ODS) de l’Agenda 2030 de l’ONU.


Aquests ODS tenen l’objectiu d’equilibrar el creixement econòmic, la inclusió social i la protecció del medi ambient; tres palanques essencials per al benestar de les persones. El full de ruta de l’Agenda 2030 Manlleu prioritza 6 ODS, que inclouen 35 reptes a assolir en l’àmbit municipal. Tal com estableix el model de governança de l’avaluació de l’Agenda 2030, hi ha 3 comissions per fer-ne el seguiment: la comissió política, la comissió tècnica i el consell sectorial. Aquest últim, està format per agents externs representants d’entitats i del teixit socioeconòmic vinculat al municipi.


El passat 14 de desembre va tenir lloc la constitució d’aquest consell sectorial, amb la participació de 14 representants d’entitats i institucions vinculades a Manlleu. L’alcalde, Àlex Garrido i el regidor d’Agenda 2030, David Bosch, van donar la benvinguda a totes les persones participants i van explicar els reptes del projecte de Manlleu, destacant la importància de la implicació ciutadana i del món associatiu i del teixit socioeconòmic en l’assoliment dels Objectius de Desenvolupament Sostenible (ODS) a escala local.


Des de la consultora Lavola es va explicar el procés d’elaboració de l’Agenda 2030 de Manlleu, es va presentar la nova web i es van recollir propostes dels participants, a més de tractar diversos temes com la recollida de residus porta a porta que aviat s’implementarà al municipi, l’aprofitament del fons europeus Next Generation, la convocatòria d’ajuts per energies renovables o la lluita contra el malbaratament alimentari o la importància d’implicar-hi tothom en l’Agenda 2030.

Etiquetes:
Economia i empresa