25 d'abril de 2024

En Comú Podem aposta per un canvi en el model policial a Manlleu

El diputat Marc Parés (ECP) també va subratllar la importància de la proposta de Llei de Barris Verds

elter.net 21 de desembre de 2021 a les 10:57
Per la seva banda, Miquel Sánchez va mostrar-se molt crític amb la gestió del teixit industrial de Manlleu | elter.net

L'aprovació dels pressupostos de la Generalitat, que es van desencallar gràcies a l'acord entre Esquerra Republicana i En Comú Podem, permetrà "millorar inversions transformadores i avançar cap a un model policial de proximitat". Marc Parés, diputat d'En Comú Podem, va encetar la roda de premsa del passat dijous d'aquesta manera.


Parés va explicar que han "aconseguit recursos" del Departament d'Interior per fer que Manlleu "sigui una de les ciutats en les quals es comenci a desplegar aquest nou model policial", que patrullarà a peu i coneixerà el teixit social i comunitari dels diferents territoris, va dir el diputat. "Hem de veure si això es traduirà en una nova comissaria a la ciutat", Marc Parés va explicar que l'acord farà que es pugui ampliar el nombre d'agents a Catalunya, que passarà dels 18.000 als 22.000, i que aquests "nous agents, facin aquestes noves tasques". També que es pugui jubilar anticipadament als membres del cos i així renovar la plantilla.


Parés també va assegurar que són "conscients que la problemàtica a Manlleu és complexa i no es resol amb més policia" i que aquest context "requereix un abordatge integral". El diputat d'En Comú Podem també va subratllar la importància de la proposta de Llei de Barris Verds, que ja ha superat l'esmena a la totalitat, i que permetrà que "la transició ecològica arribi a tots els racons de Catalunya".


Per la seva banda, l'exregidor i activista manlleuenc Miquel Sánchez va mostrar-se molt crític amb la gestió del teixit industrial de Manlleu, que assegura que està desapareixent "l'OPE hauria d'haver sigut el motor per evitar aquesta situació, per això es va crear". Sánchez també veu "incongruent" que es dediquin 500.000 euros del pressupost manlleuenc als vestidors del camp de futbol i 100.000 euros per habitatge o benestar social.


 

Etiquetes:
Política Municipal