25 d'abril de 2024

El cap de la policia de Tona denuncia l'alcalde per presumptament treure sancions a familiars i coneguts

La denúncia també constata que l'alcalde va amenaçar de fer for al cap de la policia, si denunciava els fets

El Ter 19 de febrer de 2009 a les 17:52
Moisès Gimeno, al mig, en un acte d'arxiu
El cap de la policia local de Tona, Moisés Gimeno, ha denunciat l’alcalde, Josep Salom, per presumptes delictes de prevaricació, suborn, tràfic d’influències i amenaces. La denúncia es va interposar aquest dimarts al jutjat de Vic. La denúncia fa referència a les sancions en matèria de trànsit.

Segons el sindicat professional de Policies Municipals d’Espanya, l’alcalde presumptament hauria retirat sancions a persones del seu entorn, sense el consentiment de l’agent.

Segons la denúncia l’alcalde ‘està exercint arbitrariament el seu poder i en determinats casos beneficiant a persones directa i expressament, dictant resolucions injustes degut a la coneixença dels denunciats’. El cap de la policia local de Tona també afirma a la denúncia que ‘fa temps que s’han anat detectant unes certes irregularitats en el procediment sancionador’ i que un cop detectades ‘es va informar a l’alcalde dels fets i de les seves conseqüències’. També es manifesta que quan se li va fer saber que si es repetia s’hauria de denunciar els fets, ja que podia ser constitutiu d’un presumpte delicte, ‘l’alcalde va amenaçar de que si denunciava els fetes el faria fora’.

La denúncia també constata que des de les amenaces ‘l’alcalde ha intentat coaccionar, desacreditar i desautoritzar’ el cap de la policia. Segons sembla a la denúncia, es tractaria de sis expedients sancionadors, dels quals el cap de la policia en va desestimar les al•legacions i l’alcalde va ordenar que no acabessin en sanció.

Ara el cas està pendent de ser admès a tràmit al jutjat de Vic. Elter.net ha intentat contactar amb l’alcalde, però no ha estat possible.

Denúncia íntegra

Etiquetes:
Societat