26 d'abril de 2024

El Museu del Ter acull l'exposició «Una caixa, un territori. 125 anys de la creació de Caixa Manlleu»

La mostra es podrà visitar fins a l'1 de maig de 2022

elter.net 28 de desembre de 2021 a les 09:51
L'exposició s'il·lustra amb audiovisuals, documents i objectes representatius de la història de Caixa Manlleu

El Museu del Ter i la Fundació Antiga Caixa Manlleu commemoren els 125 anys de la constitució de l’entitat d’estalvi manlleuenca. “Una caixa, un territori. 125 anys de la creació de Caixa Manlleu” es podrà visitar al museu fins a l’1 de maig de 2022.


Caixa Manlleu va néixer l’any 1896. En aquella època, Manlleu era la capital industrial de la comarca i la caixa era un símbol del creixement i el poder econòmic de la ciutat. El 2010 es va fusionar amb les caixes de Sabadell i Terrassa per formar Unnim però, dos anys després, el conglomerat va ser absorbit pel banc BBVA, que va fer desaparèixer la marca. Actualment, la part social de Caixa Manlleu es manté a través de la seva fundació.


El Museu del Ter i la fundació proposen un recorregut cronològic per la història de l’entitat d’estalvi. La mostra acaba en l’actualitat, fent un repàs de la tasca que desenvolupa la Fundació Antiga Caixa Manlleu. L’exposició s’il·lustra amb audiovisuals, documents, fotografies i objectes representatius de la història de Caixa Manlleu.

Etiquetes:
Cultura