24 d'abril de 2024

Gerard Farrés regala el Dakar a Austin Jones amb una lliçó de professionalitat

El manlleuenc tenia el títol a la butxaca, però el cedeix al seu cap de files seguint instruccions d'equip

Guillem Moral 14 de gener de 2022 a les 17:36
Gerard Farrés ha finalitzat segon el Dakar 2022 | Dakar

El manlleuenc Gerard Farrés ha completat una nova edició del Dakar, el ral·li més dur del mon, i ho ha fet de manera excel·lent i amb una lliçó final de professionalitat. Quan tenia la victòria a la butxaca, ha cedit el primer lloc al seu cap de files, Austin Jones i, per tant, Farrés ha finalitzat a la segona posició a la classificació general.


El manlleuenc es va col·locar líder a la penúltima etapa en categoria T4 Side By Side a 1’14” de Jones, fent somiar a tots els seguidors de Farrés en aconseguir el seu primer Dakar. Tanmateix, al final la realitat s’ha imposat al somni d’obtenir l’apreciat Touareg. Tot i el lideratge a la general a un dia de finalitzar el raid més dur del món, Farrés sabia que el seu equip (Can-Am Factory South Racing) no el deixaria guanyar. Cal tenir en compte que el manlleuenc va prendre part en aquest Dakar gràcies al seu cap de files Austin Jones, que li va cedir un seient per ser el seu escuder.  


Gerard Farrés ha sortit a l’última etapa del Dakar sabent que si tot anava bé per Jones no podria fer-se amb el seu primer Dakar. Tot i això, hi havia la possibilitat que l’americà es quedés fora de cursa per problemes mecànics i en aquest cas, seria Farrés qui aixecaria el Touareg a Jeddah.  El manlleuenc ha estat pràcticament davant del seu cap de files durant tota l’etapa d’avui, que constava de 164 km cronometrats. De fet, al penúltim tram de l’especial, Farrés li treia més de minut i mig a l’americà, però quan ha travessat la línia d’arribada en perdia sis. L’expressió agredolça de Farrés en finalitzar l’etapa ho deia tot, que atribuïa el baix rendiment en l’últim tram a un problema mecànic. "Hem tingut un problema en l'últim quilòmetre, que hem intentat solucionar al més aviat possible. El nostre objectiu era treballar per a l'equip. Estic molt emocionat per tornar al podi després de diversos anys durs”, assegurava en acabar la competició.


Durant les dues setmanes que ha durat aquest Dakar, Farrés no ha patit cap problema ni  ha comès cap error, i que aquests arribin a l’últim tram de la darrera etapa, fa reflexionar. Gerard Farrés, al costat de Diego Ortega, el seu copilot, han signat un Dakar 2022 impecable. Que, a més, si li sumem la noblesa com a company d’equip, pot desterrar a Peterhansel en allò de “monsieur Dakar”.

Etiquetes:
Esports