25 d'abril de 2024

La Biblioteca Municipal engega la setena edició del projecte Lecxit a Manlleu

La iniciativa compta amb 9 parelles de voluntaris i joves lectors

elter.net 16 de gener de 2022 a les 10:01
Imatge de la presentació del projecte Lecxit a Manlleu | Biblioteca Municipal de Manlleu BBVA

La Biblioteca Municipal de Manlleu BBVA torna a participar en el projecte Lecxit, promogut per la Fundació Jaume Bofill. La iniciativa, que involucra el teixit educatiu de la ciutat, famílies i persones voluntàries; té per objectiu augmentar l’èxit escolar dels infants a través de millorar la comprensió lectora.


Un cop per setmana, els participants es reuniran amb els voluntaris a la Biblioteca Municipal de Manlleu per llegir textos de tota classe. El nombre d’infants que hi participen ve determinat pel nombre de voluntaris, que un cop seleccionats, reben una formació en dinamització lectora. En total, enguany hi haurà 9 parelles lectores. El voluntari només acompanyarà un infant durant els pròxims mesos. La idea és donar la volta a la lectura, convertir-ho en una experiència divertida i plaent. A més, organitzant les sessions a la Biblioteca, també es promou l’hàbit d’anar-hi, escollir un llibre i llegir.


El projecte Lecxit és una actuació que s’emmarca en el Pla Educatiu d’Entorn i està en consonància amb la filosofia del projecte Educatiu de Ciutat. L’Àrea d’Educació de l’Ajuntament de Manlleu dona suport a aquesta iniciativa, que s’allargarà fins al maig. Actualment, la Fundació Jaume Bofill acompanya més de 300 espais Lecxit i 2.000 parelles lectores a Catalunya.

Etiquetes:
Societat