25 d'abril de 2024

Una setantena de persones reivindiquen a Manlleu els drets de les persones grans usuàries de les residències

La plataforma Els Estels Silenciats va encapçalar la manifestació d'aquest diumenge al migdia

elter.net 17 de gener de 2022 a les 15:08
"Són persones, amb els mateixos drets i molt a dir, escolteu-los!" | Els Estels Silenciats

La plataforma Els Estels Silenciats va convocar aquest diumenge al migdia una concentració davant la residència Aura de Manlleu per reivindicar la situació “d’aïllaments indefinits i de maltractament institucional” que encara es produeix a les residències després de 22 mesos de pandèmia.


A la cita van assistir una setantena de persones, encapçalades per una pancarta amb el missatge “Són persones, amb els mateixos drets i molt a dir, escolteu-los!”. Lola Muñoz, una de les portaveus de la plataforma, explica que malgrat l’esforç de moltes persones, els usuaris de les residències de gent gran encara viuen una “situació dramàtica” i de “tortura psicològica”. La plataforma denuncia incoherències en uns “protocols de despatxos, que no coneixen la realitat de les residències”, la manca de personal que pateixen aquests equipaments i la poca visibilitat que es dona a aquesta problemàtica, “que no se n’oblidin”.


Els Estels Silenciats diuen que els usuaris de les residències han d’aïllar-se durant 14 dies cada vegada que són contacte estret d’un positiu de Covid-19. A més, aquests aïllaments, asseguren, en moltes ocasions s’encadenen i provoquen que els familiars no puguin fer visites durant llargs períodes de temps. Després de gairebé dos anys de pandèmia, critiquen l’administració per no haver trobat solucions a aquesta problemàtica.

Etiquetes:
Societat