24 d'abril de 2024

El Govern destinarà almenys el 25% de les noves promocions d'habitatge protegit de lloguer a joves de fins a 35 anys

Només un 15,5% de les persones de 16 a 29 anys s'emancipen, la taxa més baixa del segle

ACN 21 de gener de 2022 a les 10:11
La taxa d'emancipació dels joves de 16 a 29 anys ha caigut un 15,5%

La consellera de Drets Socials, Violant Cervera, ha anunciat que destinaran com a mínim el 25% dels habitatges protegits de lloguer que construeixi el Govern a joves de fins a 35 anys.


A la Comissió de Polítiques de Joventut del Parlament, la consellera ha afegit que en les convocatòries de subvencions per a la promoció d'habitatge de lloguer social afavoriran les que prevegin en primera assignació una reserva d'almenys el 25% per als joves. És un anunci que ha volgut fer la consellera en línia del futur pla nacional de joventut, que tindrà tres pilars, "feina, casa i futur". Una de les dades que ha destacat és la taxa d'emancipació dels joves de 16 a 29 anys, que ha caigut al 15,5%, la més baixa del segle i la meitat que el 2007 (32%).


La mesura anunciada per la consellera Cervera aquest dijous vol afavorir l'accés dels joves a l'habitatge, un dels grans problemes que pateixen les persones d'aquests grups d'edat. Tant Cervera com el secretari d'Infància, Adolescència i Joventut, Alexis Serra, han posat el focus en aquesta taxa d'emancipació que ha arribat a mínims històrics, recollida en l'informe de l'Observatori Català de la Joventut amb dades del tercer trimestre del 2021. A més de l'accés a l'habitatge propi i l'ocupació, Cervera ha recollit els problemes de salut mental que pateixen els joves, així com la violència masclista. La consellera també ha parlat que els joves han de poder accedir a l'oci i la cultura entesos com un element de cohesió i que contribueix a la igualtat.

Etiquetes:
Societat