26 d'abril de 2024

Els Tonis, preparats pel passant dels Tres Tombs

Diumenge, els carrers de Manlleu rebran les cavalleries i es dansarà el Ball del Ciri

elter.net 21 de gener de 2022 a les 10:44
Els actes centrals de les festes dels Tonis es faran aquest diumenge | elter.net

Manlleu tornarà a viure el passant dels Tres Tombs i el Ball del Ciri, dos dels principals actes de les festes dels Tonis que van començar a la ciutat divendres de la setmana passada amb el pregó, realitzat per l’historiador manlleuenc Jordi Grané.


Aquest diumenge, 23 de gener, i després de l’esmorzar a Mas Roca, es farà la Missa Solemne a la parròquia de Santa Maria cantada per la família Ramírez (10h), previ a la benedicció de cavalleries i passant dels Tres Tombs, que anirà acompanyat per la banda Riverter. El passant sortirà de Dalt Vila i passarà per diversos carrers de Manlleu com l’Avinguda de Roma, l’Avinguda Puigmal, el carrer Cavalleria o el carrer Enric Delaris, entre d’altres, per acabar a la plaça Fra Bernadí. Serà l’esdeveniment principal d’aquestes festes dels Tonis, que fa dos anys va ser declarada d’interès nacional. Un cop acabat el passant, es faran sardanes a plaça (12h) i el tradicional Ball del Ciri (13h) amb la cobla Lluïsos.


Previ a la jornada central dels Tonis d’enguany, dissabte al Teatre Municipal (21:30h), obra de teatre “Un tal Shakespeare”, de Marcel Tomàs & Cascai. Les festes acabaran el dissabte 29 de gener amb la carrera de cintes i el sopar de Tonis.

Etiquetes:
Cultura