23 d'abril de 2024

La Coral Regina canta un poema de Verdaguer a l'Auditori de Barcelona

L'entitat manlleuenca va participar en el projecte «El Cor Canta»

elter.net 1 de març de 2022 a les 11:44
La setmana que ve es repetirà el concert a Terrassa

La coral Regina de Manlleu va participar en el projecte “El Cor Canta”, una iniciativa de participació coral adreçada a cantants no professionals formada el 2018 i organitzada per L’Auditori de Barcelona.


En aquesta ocasió, el projecte es titulava “Crescendo”, i incloïa tres peces: la simfonia per a cordes n. 8 en do, del compositor i astrònom William Herschel i dues estrenes mundials: la versió que l’organista i compositor londinenc Ian Shaw ha fet de “La Lluna”, un poema còsmic de Jacint Verdaguer, i la Missa per la pau”, del compositor, director i professor de l’ESMUC Salvador Brotons. Les peces oferien una gran dificultat pels intèrprets. La de Shaw, pels seus canvis de ritme gairebé impossibles i la de Brotons, per combinacions sonores transgressores amb les normes de l’harmonia clàssica.


El text de Verdaguer va ser presentat i llegit per la rapsoda Anna Maluquer. En ambdues ocasions, el públic va ovacionar els intèrprets i el compositor anglès, present a la sala i molt satisfet d’haver pogut estrenar a Catalunya una obra inspirada en un poema de Verdaguer. El concert es repetirà el pròxim divendres a Terrassa, en aquesta ocasió sota la batuta del mestre Jordi Lluch, director titular de la coral Regina.

Etiquetes:
Cultura