26 d'abril de 2024

Les manlleuenques Gris Jordana i Ariadna Dot, guardonades als Premis Gaudí

Jordana està també nominada als Premis Goya; és la tercera dona en la història en aconseguir-ho en aquesta categoria

Raimon Roma 8 de març de 2022 a les 11:41
Jordana i Dot, les dues primeres per la dreta | Premis Gaudí

Els Premis Gaudí de cinema, celebrats el passat diumenge, van tenir regust manlleuenc. Griselda Jordana va guanyar el premi a Millor Fotografia gràcies al seu treball a la pel·lícula “Libertad”. Una altra manlleuenca, Ariadna Dot, forma part de l’equip de producció.


Sota la direcció de la mallenca Clara Roquet, “Libertad” va obtenir quatre premis als Gaudí, entre els quals el de Millor Fotografia. La directora en aquest apartat és Griselda Jordana, una manlleuenca que domina com ningú la llum natural en la imatge i una sensibilitat que marquen la diferència. Jordana ja havia estat nominada en anteriors ocasions als Premis Guadí i aquest diumenge va aixecar l’estatueta. No acabar aquí les alegries per la de Manlleu en la pel·lícula “Libertad”, i és que Gris Jordana també està nominada a un Premi Goya a millor fotografia. És la tercera dona en tota la història que assoleix està nominada en aquesta categoria.


D’altra banda, fa uns dies explicàvem que la també manlleuenca Ariadna Dot formava part de la producció d’”Alcarràs”, la pel·lícula de parla catalana que va triomfar al Berlinale 2022. Doncs aquest diumenge, Dot va aixecar el Premi Gaudí a millor pel·lícula de llengua no catalana per “Libertad”, format part dels productors i les productores de Lastor Media. Dos èxits de reconeixement molt important en l’àmbit del cinema català i nacional per les manlleuenques Griselda Jordana i Ariadna Dot.

Etiquetes:
Cultura